Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

11-årige Sebastian ny svensk mästare

Yngre junioren Sebastian Kallionpää utklassade den regerande mästaren William Silfverberg i finalen och är ny svensk mästare i precisionsskytte för juniorer.

Sebastian Kallionpää, från Fellingsbro och Oppboga Gille- & Boulesällskap, har inte hunnit fylla tolv år och är yngre junior. Men bäst i Sverige av alla under 18 när det handlar om precisionsskytte.

På onsdagen korades han till svensk mästare i precisionsskytte på centercourten i Växjö. Det var inte långt ifrån att Linn Callderyd, Gothenburg Boule Bangers, slog honom i semifinalen. Men tack vare två träffade lilleskott på sista stationen, som gav Sebastian tio poäng, gick han om Linn och tog sig till final.

Där väntade den regerande mästaren William Silfverberg, Halmstad Petank - solklar favorit till segern. Men Sebastian, som träffade två lilleskott också i finalen, vann med hela 26-11 och är ny svensk mästare i juniorklassen.Veteranernas finaler går först imorgon, torsdag. I semifinalerna kommer Clas janson, Varberg, att möta Gert Olsson, Sluta Gräv, medan Bertil Jacobsson från Örebro möter Tomas L Johansson, Coccinelle PC.

Kvalresultat, V55-klassen:
Clas Janson, Varberg, 35, 4 femmor
Bertil Jacobsson, Örebro, 35, 3 femmor
Tomas L Johansson, Coccinelle, 34
Gert Olsson, Sluta Gräv, 28

Publicerad: 2014-07-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se