Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Singelmästarna är gifta - med varandra

På tisdagen tog de SM-silver i mixdubbel. Men makarna Csapó nöjde sig inte med det. Dagen efter blev Camilla Csapó svensk mästare i singel. Anders ville inte vara sämre – några minuter senare upprepade han hustruns bragd.

– Vet du vad han sa? ”Jag ska bli svensk mästare före dig”. I helvete heller…, säger Camilla Csapó med ett stort skratt minuterna efter det att såväl hon själv som hennes man, Anders, blivit svenska mästare i singel.

Fjortonde gången gillt
Camilla hann alltså först. Hon tog ett fast grepp om SM-finalen i damklassen redan från början och hade ledningen med hela 10-0 innan hennes motståndare, Birgitta Nordfors från Höganäs, kunde knipa några poäng. Det blev sex stycken för Birgitta, innan en överlycklig Camilla kunde sträcka armarna i skyn och släppa fram glädjetårarna.– Fjortonde gången gillt, utbrast den glada mästaren, som tretton gånger tidigare befunnit sig på SM:s centercourt och spelat semifinal – men utan att sluta som guldmedaljör och svensk mästare.

Mästerskapsdebut om två månader
Nu är hon det. Därmed visar hon också för både publik och damlandslagets förbundskapten, Albin Plantin, att han inte begått något misstag när han valt ut henne som en av de fyra spelare som i september åker till EM i Turkiet. Det blir Camillas landslagsdebut i mästerskapssammanhang.
I semifinalen mot Jannica Nilsson, Eslöv, hade Camilla det lite tuffare. Hon låg under med 3-8, men vägrade att ge upp och lyckades till slut vända och vinna med 13-11.

Vände och vann finalen
På finalbanan intill Camillas kämpade hennes man Anders, som precis som Camilla tävlar för Stockholmsklubben Sibirien trots att de är bosatta i Olofstorp utanför Göteborg, mot BK Kärnans Henri von Eggers Patron. Anders kom över till Camillas bana efter hennes seger, och klappade om henne lite snabbt innan han återvände till sin egen final. Där han större delen av tiden låg steget efter Henri. 2-8 blev till 9-8 och elva lika innan Anders lyckades göra sin fru sällskap, högst upp på mästarpallen.
Inte heller Anders hade något SM-guld sedan tidigare och makarnas Csapós glädje var närmast gränslös.


Första SM-guldet också för Grossman
Galet glad var också V55-klassens mästare, Klaus Grossman från Varberg, när den evighetslånga domarmätningen förkunnade att hans klot var närmare än Simon Cohens och att han därmed kunde kassera in sitt trettonde finalpoäng.
Grossman kastade kepsen och ropade ut att ”det här var det bästa jag har varit med om – idag”.


Spännande mätning...
...som gick Grossmans väg.

I V65-klassen vann Benny Martinsson från Boden finalen över Lars-Erik Gram.


Prispallen, V65-klassen.


Publicerad: 2014-07-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se