Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Solklara svenska mästare

Sällan har en SM-seger varit mer övertygande. Efter 13-0 i både semi och final ställde sig Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson överst på prispallen.

De tre nittonåringarna från Malmöklubben Coccinelle slog i semifinalen Åstorps Carl Ahlstrand, Bill Jönsson och Carljohan Möller, som alltså inte fick en enda poäng med sig därifrån. Matchen var något jämnare än vad siffrorna visar, men de unga Coccinellespelarnas lugn lät sig aldrig rubbas.

Finalförnedring
I finalen ställdes de mot Stockholm och Sibiriens Jimmy Bysell, Robin Johansson och Jesper Skult – som inte hade skuggan av en chans. Att Bysells släggspel fram till dess hade imponerat rejält spelade inte längre någon roll – nittonåringarna fullkomligt krossade dem och lade i den avslutande rundan – då Skult missat skott på lillen – in sina kvarvarande fem klot och tog de sex poäng som behövdes för att avsluta den öppna klassens trippel-SM.


Simon Åkesson har just lagt in SM-finalens sista poäng.

Briljant spel
Den kyla som präglar Daniel Erikssons och Simon Åkessons spel är det ytterst få svenska spelare som kan stoltsera med. Erikssons läggspel var felfritt genom de båda centercourtmatcherna, Åkesson och Tobias Svensson gjorde knappt ett enda misstag de heller och det råder inget som helst tvivel om att de var värdiga vinnare av SM:s tyngsta guldmedaljer (eller om att vi kommer att få se dem alla i landslagssammanhang framöver).

Mästerliga Mariestadsboulare
Överlägsen såg segern i V65-finalen också ut att bli till en början. Men Mariestadsboularna tappade sin 10-0-ledning och lät spelarna från Roxen komma ikapp till 12-9 innan de avgjorde och kammade hem mästartiteln. Per-Olof Ahlin, Tage Axelsson och Ingemar Johansson heter de nya svenska mästarna.


Sundsvall vann damklassen
Damklassens final blev också rysligt spännande. I kampen mellan Sundsvalls Lena Hansen, Helen Rosenholm, Berit Åslin och västgötarna Annelie Behring, Marie Nord och Eva-Lena Malm stod det 12-12 inför den avgörande rundan, där Sundsvall drog det längsta strået.


Lilla Le överraskade och vann
V55-klassens final spelades mellan Klas Hedengren, Lars Ekroth och Markel Sjöström, Boo SK – guldfavoriter efter att ha eliminerat Håkan Berg, Jonny Patron och Lennart Rasmusson ur tävlingen – och Per Ekemark, John-Erik Eriksson och Kenneth Ljungberg från Lilla Le.
Boo tog ledningen med 5-0, men lyckades sedan hamna i underläge med 6-12. Spelarna från Lilla Le lade in kula efter kula och de från Boo gjorde sig skyldiga till några missar. Hur som helst reducerade de till 10-12 och det såg riktigt lovande ut tills Lilla Le spelade sitt sista klot. Boo lyckades inte få bort den dalsländska poängen och de svenska mästarna kommer från Lilla Le.


Fler bilder hittar man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Publicerad: 2014-07-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se