Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nerman årets Warberg-stipendiat

Årets stipendiat till Nisse Warbergs minne är Bo Nerman, som tog emot utmärkelsen vid Boule-SM i Växjö.

Det var en påtagligt glad Bo Nerman som klev in på centercourten i Växjö för att ta emot sitt stipendium och en rejäl blomsterkvast. Han lyfte på hatten, gjorde en djup bugning och fick en stor kram av förbundsordförande Ingela Eriksson.


Motiveringen till hans utmärkelse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ser ut så här:

Bo Nerman började spela boule i mitten av 1980-talet. Han blev distriktsdomare år 1990 och två år senare blev han nationell domare. Bo blev snart verksam i Västsvenska distriktet där han bland annat var kassör. I mitten av 90-talet valdes Bo till förbundskassör. Bo tog som ledamot i förbundsstyrelsen flera initiativ till förändrade rutiner, stadgar och tävlingsbestämmelser. Vid denna tid var förbundsstyrelsen bestraffningsorgan i disciplinärenden. Bo ville verka för ett mer demokratiskt system genom att SBF skulle inrätta ett från styrelsen fristående bestraffningsorgan. Så skedde också genom ett förbundsmötesbeslut och Bo blev den centrala nämndens första ordförande fram till 2004.

 

Bo var under många år aktiv i Hallands Bouleförbund, där han bland annat var kassör, domaransvarig, tävlingsansvarig och webmaster samt arbetade för att distriktet skulle vara stabilt och präglas av vi-känsla.

 

Genom att i så många år gjort insatser för svenska boule petanque och engagerat verkat för demokratisk anda är Bo Nerman en värdig mottagare av Nisse Warbergs minnesstipendium.

Publicerad: 2014-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se