Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ronnebyspelare bakom årets prestation

Som brukligt delades priset för fjolårets bouleprestation ut under SM-dagarna. De som stått för 2013 års prestation är Ronnebyspelarna Dan Edman, Bo Persson och Patrik Wiik, som i fjol lyckades vinna den internationella stortävlingen i Travemünde.

Pristagarna själva var helt ovetande om vad som skulle ske på SM:s centercourt innan dess att trippelfinalerna avgjordes. Det var således två glatt överraskade spelare (den tredje låg och sov i sitt hotellrum och förblev ovetande ytterligare en stund) som kallades fram av förbundsordförande Ingela Eriksson för att ta emot den ärofyllda utmärkelsen.

Bo Persson bekräftade efteråt att det var en ovanligt glad överraskning. Men på min fråga om hur det kändes i fjol, då de oväntat gick och vann mot allt namnkunnigt motstånd i Holstentorturnier Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Travemünde, fick jag det svar jag minst av alla ville ha:

– Jag har ett mycket tydligare minne av hur det kändes när jag vid SM i Göteborg slog dig i singel med 13-12.

Motiveringen till årets bouleprestation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 2013:

För en gedigen laginsats i den internationella tävlingen Holstenturturnier i Travemünde, där lag efter lag besegrades tills den högst oväntade segern var bärgad. Tävlingen i Travemünde lockar elitspelare från stora delar av Europa och segern är mycket meriterande för det vinnande laget och för Svensk Boule.


Publicerad: 2014-07-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se