Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Coccinelle till Europacupens final

Coccinelle PC vann sin grupp i Europacupen och är klara för spel under finalhelgen i Luxemburg. Där väntar representanter från Frankrike, Monaco, Italien, Schweiz, Finland, Holland och Tyskland.

Svenskarna i Coccinelle PC vann den av Europacupens grupper som avgjordes på deras egen hemmaplan i Malmö. En förlust mot Tjeckien kunde blivit ödesdiger, men svenskarna fortsatte med att besegra såväl Tyskland som England och behöll förstaplatsen tävlingen igenom.

Aldrig orolig
Coccinelle PC vann sin grupp i Europacupen och är klara för spel under finalhelgen i Luxemburg. Där väntar representanter från Frankrike, Monaco, Italien, Schweiz, Finland, Holland och Tyskland.Tyskarna slog i sin tur tjeckerna i sitt sista möte och knep därmed den andra finalplatsen.
Rickard Nilsson, från det vinnande laget, var aldrig speciellt orolig.
– Vi skulle ju inte ha förlorat mot Tjeckien, men jag visste att det var två möten kvar och att tyskarna visserligen var bra men att vi kunde slå dem.

Franska tyskar
Tyskarna var egentligen fler fransmän än tyskar – och samtliga ansikten i laget var obekanta för Rickard. Åtminstone något av dem tillhörde dessutom en inte alltigenom sportslig motståndare.
– Det var en gubbe som vägrade tacka för match när våra U23:or hade slagit hans lag, och som var allmänt otrevlig och grinig. Men Jocke och jag spöade honom även i dubbeln sedan.

Hela Europaeliten
I finalfältet finns alla de bästa klubblagen i Europa med: Metz från Frankrike, Italiens Bocciofila Taggese, CB Monégasque från Monaco, Léman Pétanque från Schweiz, PSC Järvenpää från Finland och Hollands CdP Les Cailloux.
Rickard säger att svenskarna går för medalj.
– Vi har ju tidigare slagit Monaco, Finland och Tyskland, men fått stryk av Italien, Frankrike och Holland. Vi vet att det går. Holland bör vi slå den här gången för att lyckas.
Rickard säger också att det inte var alla i hans eget lag som fick till spelet under den gångna helgen och att det finns mer att ge under finalpasset, då Europacupen avgörs, den 28-30 november i Luxemburg.

Publicerad: 2014-07-28

Senast uppdaterad: 2014-07-28

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se