Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svenska landslaget till Malaysia

Inför EM åker svenska damlandslaget till Malaysia för att delta i Confederations Cup. Där kommer de att ställas mot flera av världens bästa landslag.

Det blir en ordentlig uppladdning inför årets EM i Mersin, Turkiet. Nu till helgen åker damlandslaget till Travemünde och den internationella stortävlingen Holstentorturnier. Det står nu också klart att EM-laget nästa månad åker till Kuala Lumpur för att delta i Confederations Cup.

De bästa från varje kontinent
Confederations Cup är den turnering som, sådana år då det inte spelas VM, hålls mellan segrarna i de kontinentala mästerskapen. Europamästarna möter de afrikanska mästarna, asiatiska mästarna och så vidare.
Årets värdnation, Malaysia, har emellertid, i samråd med FIPJP, beslutat sig för att öppna turneringen för ytterligare några nationer och det sammanlagda antalet är tänkt att bli tolv. Därmed gick frågan också till övriga medaljörer i Europa – och eftersom Sverige (Rebecka Bergström, Jenny Hamberg, Jessica Johansson och Anna Theander) tog brons vid förra EM hör vi till de länder som fick frågan.

Bra matchning två veckor före EM
Den 12-14 september spelar Therese Broberg, Camilla Csapó, Anna Theander och Noon Geffenblad tillsammans med förbundskapten Albin Plantin mot landslagen från Frankrike, Malaysia, Thailand, Vietnam, Madagaskar, Spanien, USA, Australien och ytterligare tre – ännu inte klara – länder.
Det är ett väl förberett lag som kommer att ställa sig på EM-banorna i Turkiet två veckor senare.

Publicerad: 2014-07-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se