Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Avgörande allsvensk helg

I helgen som kommer spelas det andra sammandraget av allsvenskan. Både i den öppna klassen och veteranklassen. I den öppna klassens elitserie ser Coccinelle och Sibirien ut att gå mot slutspel. Vilka de övriga fyra blir är – än så länge – oklart.

Efter första sammandraget leder Malmöklubben Coccinelle med 12 poäng och två poäng bakom dem kommer Sibirien. Med tanke på att sibirierna har hemmaplan i det andra sammandraget, som spelas i Stockholm, kommer de att kunna ställa bästa tänkbara lag på plan och torde inte ha några större problem att ta en av de sex slutspelsplatserna.

Öppet nästan hela vägen
Kampen om de övriga fyra är emellertid öppen.
Le Petit, Knäred, och Ronneby ligger just nu på platserna tre och fyra. Mellan resterande lag är det mycket jämnt – BK Strand Hjo har femteplatsen med sex poäng och Åstorp den tolfte och sista med tre.

Lejonkulan och Boule d'Or har chans att gå upp
Sex lag går alltså till slutspelet i Linköping den 6-7 september.
De fyra lägst placerade måste kvala mot förstadivisionernas bästa lag om att få behålla sina platser i elitserien.
Lejonkulan har goda chanser att då få tävla om en elitserieplats på hemmaplan, men måste då knuffa ner antingen Svärdsjö eller Umeå från kvalplatserna nu under helgen. I den andra förstadivisionen leder La Boule d’Or före Hällesåker.

Halmstad vill till slutspelet igen
Förra året vann som bekant Sibirien elitserien före Coccinelle. Men efter de båda sammandragen i grundspelet var det Halmstad Petank som låg på första plats. I år ligger hallänningarna just nu på en sjätteplats och det verkar osannolikt att de skulle låta sig knuffas ur slutspelet.
– Målsättningen är att ta sig slutspel och med tidigare resultat i ryggen tycker jag att vi borde lyckas med den, säger Pontus Thuresson, som åker till Stockholm tillsammans med Patrik Andersson, Jimmie Olsen, William Silfverberg, Johan Skagerlund, Rickard Westler och Thomas Wiede.

Sitting Boule kommer med starkaste laget
Sitting Boule – klubben vars spelarstall har förstärkts kraftigast den sista tiden – spelar också på hemmaplan nu till helgen och kommer, enligt coachen Hasse Silverberg, med sitt starkaste lag. Två fyrmannalag blir det – i det ena: Erik Lööf Ekström, Kenneth Köhalmi, Niklas Marklund och Daniel Gillan, i det andra: Ali Abdi Aden, Björn ”Yx-Folke” Johansson, Jerker Malmsten och Leo Brood Björk.


Erik Lööf Ekström är en av de uttagna VM-spelarna i Sitting Boule.

Svensk missunnsamhet saboterar
Tre spelare från det kommande VM-laget, liksom deras förbundskapten, alltså.
– Jag har goda förhoppningar inför helgen, men känner också lite press. Vi fick ju bara med oss fyra poäng från förra sammandraget, säger Hasse.
– Vad berodde det på?
– Vi hade nog ett lite svagare gäng då. Men inte heller de så kallade VM-spelarna presterade – de har haft svårt med det sedan uttagningen.
– Beror det på själva uttagningen, tror du?
– Ja, det är jag säker på. Det kom som ett brev på posten och beror väl på pressen från hemmapubliken. Den svenska boulekommunen ställer inte upp på sina mästerskapslag, utan visar istället stor missunnsamhet.
Men Hasse är alltså övertygad om att det kommer att gå bra för hans klubb under helgen.
– Vi har ju som mål att vinna elitserien, så det måste det göra.

Följ elitserien – och övriga förbundsserier – här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

BYTEN TILLÅTNA UNDER MATCH

Under seriespelets trippelmatcher är det tillåtet att göra byten. MEN man får bara byta in en spelare som redan på förhand skrivits in i trippellaget. Man måste alltså ange vilken avbytare som hör till vilet trippellag för att få genomföra bytet.
En klubb som åker med sju spelare kan alltså, om så önskas, avstå från att ange avbytare inför den första trippelmatchen, men inför det andra trippelmötet mot samma förening skriva in den sjunde spelare i ett av de båda trippellagen. Under den andra matchen får laget där avbytaren skrivits in i sådana fall bytas in mellan vilken runda som helst.

Publicerad: 2014-08-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se