Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

På håret för Halmstad

Det blev lite dramatiskt när det skulle avgöras vilka som tog sig till slutspel och kvalplatser i allsvenskan. Halmstad klarade sig vidare till elitseriens slutspel med ett nödrop.

Halmstad Petank hörde som vanligt till förhandsfavoriterna när de sex bästa klubblagen skulle koras. Att Coccinelle och Sibirien hör dit stod klart redan innan helgens spel hade påbörjats. Förväntingarna på stockholmarna i Sitting Boule var också höga.

Sitting Boule gjorde vad de skulle
Och Sitting Boule levde upp till dem – vann alla möten utom det sista, mot Lindome, där det blev oavgjort efter en förlust med 12-13.
För Halmstad gick det inte lika bra.
– Vi började bra och vann ena trippeln mot Boo med 13-0. Men i den andra tappade vi en ledning och sedan blev det helt fel alltihopa, säger Jimmie Olsen.
Mötet med Boo SK slutade oavgjort. Precis som nästa möte, med Lindome. När lördagen avslutades mot serietvåorna Sibirien var Halmstad pressat.
– Minerna blev sämre och sämre och det låsta sig lite, berättar Jimmie.

Trubbel för Halmstad
Halmstad lyckades vinna en av de båda inledande tripplarna med 13-12, men i den andra missade laget fyra utgångslägen och förlorade med 10-13. Sedan förlorade hallänningarna båda de återstående matcherna.
När klubbmedlemmarna gick och lade sig på lördagskvällen hade målsättningen förbytts – från att ta en slutspelsplats till att undvika en kvalplats nedåt i seriesystemet.
Och på söndagen började HPK med att ta poäng mot serieledarna i Coccinelle, där möet slutade oavgjort.
– Det hade vi inte räknat med, säger Jimmie.

Ovisst in i det sista
Men trots en seger i den avslutande fajten, mot Åstorp, såg det mörkt ut när Halmstads spelare satte sig i bilen hem från Stockholm. Ronneby låg bara en poäng efter och skulle, om de vann sitt möte med Boulero, gå förbi och ta hand om den sista slutspelsplatsen.
– Vi hade räknat bort slutspelsplatsen men alla satt ändå med telefonerna i bilen och kollade, berättar Jimmie.
Så kom beskedet – Ronneby fick bara oavgjort och Halmstad fick behålla den sjätte och sista slutspelsplatsen.
– Det var lite blandade känslor om jag ska vara ärlig. Visst är det roligt att gå till slutspel, men samtidigt kändes det inte bra att vårt spel sett ut som det gjorde.
Halmstad försöker ändå sätta fyr på kämpaglöden inför slutspelet i Linköping den 6-7 september.
– Det ska bli intressant att för en gångs skull komma som underdogs – det har Halmstad inte gjort på många år. Och vi har ju tre veckor på oss att förbättra formen, säger Jimmie.


Svärdsjö har chans på elitserien.

Lagen i slutspelet
I elitseriens slutspel gör Coccinelle, Sibirien, Le Petit, Sitting Boule, BK Strand och Halmstad upp om den allsvenska segern.
Sörbyängen, Boulero, Boo och Åstorp måste kvala för att få behålla sina elitserieplatser. Chans att ta sig dit har La Boule d’Or, Hällesåker, Svärdsjö och Sundsvall.


Boo SK på väg mot veteranernas elitserie.

Kärnan bäst hittills av veteranerna
I veteranernas elitserie tog Lejonkulan hand om den sista slutspelsplatsen, före Växjö som missar slutspelet. Kärnan vann serien före Varbergs BK Kulknappen, som dock lyckades samla ihop lika många poäng. La Boule Joyeuse, Fagersjö och Quatre Boules kommer också finnas med i slutspelet.
Boo SK, Kajutan, Mariestadsboulearna och BK Knuff kvalar om nya platser i elitserien.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PRAKTISK INFORMATION INFÖR KVAL OCH SLUTSPEL

Information om vart inbjudningar, tabeller och tävlingsbestämmelser finns inför sammandrag 3 läser du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2014-08-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se