Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

En dag vid Bergs slussar

Halmstad gick från sista till första plats. Kärnan kan behålla favoritskapet hela vägen in i veteranallsvenskans mål.


Tack vare boulen har jag nu fått se denna gudomliga plats - Bergs slussar. En idyll som dessutom har begåvats med en jätteparkering. Tack vare denna jätteparkering kan boulen arrangera slutspel och kval under en helg. Banorna är hårda och steniga vilket gör att det är tufft. Mycket tufft. Många har svurit över otur med nedslagen för att nästa sekund svära över motståndarnas tur vid nedslagen.
Likväl är det som vanligt en god stämning och kramarna är många när boulens elit i både öppen och veteranklass samlas. Lägg därtill ett sekretariat av högsta klass och ett café med ett varierat och prisvärt utbud så förstår ni att spelare och publik trivs.Dessutom skiner solen riktigt ordentligt så livskvalitén är hög på alla plan.Spelet då - ömsom vin och ömsom vatten, men matcherna går som vanligt till 13 och något lag vinner varje match. Mer eller mindre rättvist.Så här är läget i de olika serierna inför morgondagens avgörande spel.Elitseriens slutspelSom sig bör är det spännande även om man nog kan säga att Strand eller Le Petit inte vinner. Halmstad har spelat bra och vunnit alla sina tre möten och har således allt i egna klot. CPC, SIT och SCP kommer dessutom ta poäng av varandra så Halmstad klarar kanske segern med två pinnar i morgon.Tips: Halmstad vinner.
Veteranelitseriens slutspelKärnan och Fagersjö spelade oavgjort i sitt möte och det var nog tur det för spänningens skull. Nu är det en strid på kniven under morgondagen där t.ex. LBJ från Gävle kan utmana Kärnan och Fagersjö rejält.Tips: Kärnan vinner.Kval elitserien norraEtt getingbo där Sundsvall kunde ta ledningen i kvalet men efter 2 fanny på Svärdsjö tappade de och det slutade oavgjort i mötet. Boulero har haft en jobbig dag. De tog en viktig poäng mot BOO i dagens sista möte.. BOO har skaffat sig bra förutsättningar att behålla sin elitserieplats men osvuret är bäst. Tippar inte då BRO (min klubb) spelar här.Kval veteranelitserien norraBoo har skaffat ett rejält grepp om en av de två platserna genom att vinna alla tre mötena idag. Sundsvall och Boulesjevikerna utmanar medan Kajutan haft det tungt idag.Tips: BOO och Boulesjevikerna till elitserien.Kval div 2 östraTvå Stockholmslag och då borde det ju vara glasklart att ett lag från huvudstaden leder - eller hur?Men icke då. Boule von Platen spelar bra boule och håller ledningen tätt före Boulesjevikerna, Bill och Boule samt Pardång från Norrköping kommer att gnugga geniknölarna under kvällens middag för att hitta taktiska knep som ger vinster under morgondagen.Tips: von Platen och Boulesjevikerna till tvåan.I morgon avgörs alla serier och om ni har vägarna förbi Bergs slussar så passa på att njuta av bra och spännande boule utöver den vackra omgivningen. Pokaler skall delas ut i slutspelen. Kvalsegrare hyllas. Förlorare tröstas. Otur förbannas och turskott konstateras vara helt rättvisa trots alltPå återhörande.

Publicerad: 2014-09-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se