Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Landslaget mot Malaysia

Idag reser damlandslaget till Malaysia för att delta i Confederations Cup. Där gör landslag från åtta nationer upp om en svårvunnen titel i en tävling som kommer att bli en utmärkt förberedelse inför EM om drygt två veckor.

Damlandslaget – Camilla Csapó, Anna Theander, Therese Broberg, Noon Geffenblad och deras coach Albin Plantin – är på väg till Kuala Lumpur i Malaysia. Där spelas under kommande helg Confederations Cup – den turnering där mästarna från världens respektive kontinenter gör upp om segern.

De malaysiska arrangörerna ville i år utöka antalet deltagande nationer – och bjöd därför in även silver- och bronsmedaljörer – men det slutade ändå med att det, precis som vanligt, blir åtta landslag: Frankrike, Sverige, USA, Canada, Australien, Thailand, Vietnam och Malaysia.

Dessa åtta lag kommer att fördelas på två grupper som under lördagen gör upp om söndagens semifinalplatser. De fyra lag som inte tar sig vidare spelar ändå vidare i B-turneringen Nationernas Cup.
Sverige kan inte hamna i samma grupp som det andra europeiska laget, Frankrike. Thailand kommer att spela i samma grupp som Sverige, eftersom inte heller deras lag får hamna i Frankrikes grupp.

Förväntningarna på placeringsmässiga framgångar för Sveriges del ska inte vara för högt ställda – såväl Frankrikes lag som alla de tre asiatiska är riktigt ordentligt skickliga – och förbundskapten Albin Plantin har sagt att han ser turneringen som en fantastisk möjlighet att förbereda sig inför EM och att bli bättre – både genom att resa tillsammans och genom att spela mot riktigt bra motstånd.

I augusti spelade damlandslaget den internationella stortävlingen i Travemünde, Holstentorturnier – med ett startfält på drygt 300 trippellag – där starttrion Camilla, Anna och Therese slutade på nionde plats.

Förhoppningsvis kommer vi att kunna få rapporter från Malaysia via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
EM för damer spelas i Turkiet den 25-28/9.

Publicerad: 2014-09-10

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se