Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

VM-truppens kanske enda utlandsresa

Det skulle ha blivit en del av förberedelserna inför VM på Tahiti. I helgen åker herrlandslaget till Sevran och den internationella stortävlingen där. Målet är nu att visa övriga lag att Sverige skulle ha haft goda chanser – om VM bara hade spelats.

FIPJP, det internationella bouleförbundet, har fortfarande inte kommit med någon konkret information till sina medlemsförbund rörande årets VM, som av allt att döma antingen skjuts upp till år 2015 eller ställs in helt. Det enda ordförande Claude Azéma lyckats få ur sig är ett dåligt skämt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på det norska förbundets bekostnad.

Vill visa att Sverige skulle ha varit där
Resan till den internationella stortävlingen i franska Sevran, som skulle bli en väsentlig del av det svenska VM-lagets förberedelser inför nästa månads mästerskapsresa, kan givetvis inte ställas in med så här kort varsel och genomförs som planerat i helgen. Även om syftet med den nu inte är lika glasklart.
– Vi åker dit för att visa oss själva, den svenska publiken och de deltagande lagen från Frankrike och andra länder att vi har någonting på gång. Att vi hade varit med i kampen – om det hade spelats ett VM, säger förbundskapten Niklas Marklund, som idag flyger till Paris tillsammans med de tänkta VM-spelarna: Ali Abdi Aden, Kenneth Köhalmi, Erik Lööf Ekström och Simon Åkesson.

Träning i konsten att rikta sin energi
– Men visst kommer den här resan att kantas av frågetecken snarare än av utropstecken, fortsätter förbundskaptenen, som har informerat sina spelare om att det med största sannolikhet inte blir något VM i år – men att vi ännu inte kan veta vad som kommer att hända, om det skjuts upp till nästa höst eller hur det blir.
– Det går inte att säga någonting om framtiden just nu. Det ska spelas ett EM i slutet av september nästa år och jag har svårt att tro att de kommer att lägga de båda mästerskapen så tätt inpå varandra. Det är hursomhelst sådant som varken jag eller spelarna kan påverka. Och jag ser ju helst att man inte lägger så mycket energi på sådant. Men det är en konst.

Bra tävling
Förra året var Niklas Marklund också i Sevran – då tillsammans med det lag som strax därpå skulle spela EM i Rom. Och han gillar tävlingen.
– Det är en helt okej spelplats i förortsparis, med en schysst inramning. Tävlingen är ungefär som Mayon i storlek. Förra året var det ihållande regn – nu ska det vara 23 grader och sol hela tiden. Det är en bra arrangör som tar hand om oss och det ska bli mysigt att bli ompysslad en helg och få spela lite bra boule mot fint motstånd, säger förbundskaptenen.
Hans ursprungsplan var att i Sevran avslöja för truppen hur han tänkt sig en startuppställning vid VM – och vem som skulle bli förste avbytare samt ta hand om precisionsskyttet. Nu blir den typen av beslut överflödiga. Niklas kommer själv att spela tillsammans med Kristian Eklund och en av de fyra landslagsspelarna, medan de övriga tre bildar ett eget lag.

Vi återkommer med rapporter via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-09-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se