Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Noons fina debut räckte inte hela vägen

Noon Geffenblad gick vidare till återkvalet för EM i precisionsskytte efter att ha skjutit hem 22 poäng. Väl där blev det 22 nya poäng - och det räckte inte för en plats i kvartsfinalerna.

Noon Geffenblads debut som svensk mästerskapsskytt när EM i precisionsskytte inleddes på fredagen i Mersin blev klart godkänd.

Hennes första svit - som hon sköt med gott stöd från den unga turkiska publiken - omfattade åtta poäng på första stationen, sju på den andra, fyra på den tredje och tre på den fjärde. Det innebar att hon - trots att hon inte träffade några lillar på den femte stationen - slutade på elfte plats och därmed gott och väl tog sig vidare till återkvalet.

De fyra bästa skyttarna - Belgiens Camile Max (44 poäng), Norges Ranu Homniam (43), Frankrikes Audrey bandiera (38) och Sloveniens Tatjana Seruga (37) - gick som vanligt direkt till kvartsfinal.
De sexton därpå följande fick skjuta på nytt för att göra upp om de återstående fyra slutspelsplatserna.

Redan efter första heatet stod det klart att man skulle behöva mer än 30 poäng för att ta hand om någon av dem. Noon sköt 11 + 4 + 2 + 0 + 5 och fick därmed återigen 22 poäng sammanlagt. et räckte alltså inte. Det skulle visa sig att det krävdes 33 poäng för att ta sig vidare. Det fick Polens skytt Katarzyna Blasiak. De tre som placerade sig högre än hon var Yolanda Matarranz, Spanien, Aurore Francois, Schweiz och Emma Coggins, England.

Men Noon kände sig ändå - med all rätt - nöjd med de resultat hon åstadkommit i sin EM-debut.

Publicerad: 2014-09-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se