Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige har satt sig i svår EM-sits

Det svenska landslaget inledde årets Dam-EM med tre förluster och har därmed satt sig själva i en svår sits. För att kunna ta sig vidare krävs en seger mot Österrike imorgon bitti - och att resultaten går Sveriges väg i övriga matcher.

Det svenska damlandslaget inledde med att förlora sin öppningsmatch mot Finland. Trots att det kändes som att de hade full kontroll över såväl spelet som matchen under dess första halva.

Antagligen var det nerverna som sedan ställde till det. Under matchens andra hälft blev det svenka spelet bara sämre och sämre - och till slut hade Sverige förlorat med en poäng.

I den andra matchen - mot hemmanationen Turkiet - följde de svenska spelarna den negativa trenden och spelade riktigt ordentligt dåligt.
Därefter hade vi oturen att bli det enda lag utan vinster som lottades mot ett lag med en vinst sedan tidigare. Dessutom hade vi oturen att det lag so m slumpades fram som motståndare av de lag som vunnit en match blev Spanien, som tidigare bara förlorat mot Frankrike.
Sverige spelade betydligt bättre i den matchen än i den mot Turkiet - men fortfarande en bra bot under den egna förmågan. Förlust igen.
Och kvällen avslutades med en match mot Wales - där Sverige återigen spelade riktigt dåligt, men det räckte hursomhelst för vinst.

Nu gäller det att Sverige vinner - och har tur med utgången i övriga matcher. Två av lagen med två segrar går antagligen vidare till åttondelspoolerna. För att Sverige ska vara ett av dem krävs dels en seger mot Österrike imorgon bitti (matchen startar klockan halv åtta, svensk tid) - dels att kloten går Sveriges väg också i en hel del andra matcher.

Danmark är det enda lag utöver Frankrike som är obesegrat efter dagens fyra trippelmatcher - och de båda lagen möts alltså imorgon bitti.
Sveriges match följer ni via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (om nätverket i boulodromen, som utlovat, är reparerat till dess).

Publicerad: 2014-09-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se