Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige ute ur EM

Sverige vann bara två av fem matcher i grundspelet och slutade efter det på 18:e plats. Alltså var vi inte bland de 16 som gick vidare i EM-turneringen. Istället kommer Sverige imorgon att spela kvartsfinal i Nationernas Cup.

Sverige vann den sista grundspelsmatchen mot Österrike på lördagsmorgonen. Men trots att alla Sveriges tidigare motståndare också vann sina matcher räckte Buchholz-poängen inte för en plats bland de sexton lag som tog sig vidare i EM-turneringen.
Det enda lag som tog sig vidare med bara två vinster var Portugal.

De lag som inte gick vidare - tolv till antalet den här gången - hamnade som vanligt i Nationernas Cup. Sverige har siktet inställt på att vinna den och är efter dagens spel klart för morgondagens kvartsfinaler. Sverige kommer att möta Estland klockan sju, svensk tid.
Monaco möter Ungern, Österrike möter Schweiz och Ukraina möter Wales i de övriga kvartsfinalerna där.

I huvudturneringen kommer de regerande mästarna från Frankrike möta de regerande tvåorna från Spanien redan i kvartsfinal.
Såväl Danmark som Finland är också klara för kvartsfinal. Danmark ska möta Holland och Finland Belgien.

Den sista kvartsfinalen i EM spelas mellan Tyskland och Italien.

Norge vann sin kvartsfinal i skytte och kommer alltså att vara med i semifinalerna imorgon. Övriga finalister: Frankrike, Belgien och Spanien.

Även om det är en klar besvikelse att Sverige inte är kvar i huvudturneringen - och även om de svenska spelarna underpresterat - är förbundskapten inte alldeles genombesviken:

- Det här laget är byggt för framtiden och inför den ser det ljust ut, säger Albin, som redan tidigare talat om att han arbetar efter en tvåårsplan och att det stora målet är nästa års VM.

Vi återkommer med en längre artikel, med analys och plats för Albin att utveckla sitt resonemang, ikväll eller imorgon. Den som vill följa morgondagens matcher, då vi håller tummarna för såväl Sverige, som Danmark och Finland - våra nordiska grannar har verkligen imponerat och spelat riktigt bra boule - bör titta in på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2014-09-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se