Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Svensk medalj i EM

I precisionsskyttet vid Junior-EM besegrade William Silfverberg i kvartsfinal Ahmet Musa, Turkiet med 21-17. Därmed har han tagit sig till semifinal och en EM-medalj till Sverige. För trippellaget tog det däremot stopp i åttondelspoolen.

I semifinalen ska Wille enligt uppgift möta Alexandre Utz, Schweiz.
Schweizaren sköt också 21 poäng i sin kvartsfinal och besegrade därmed Luxemburgs Thibaut Weber.

I de andra kvartsfinalerna blev resultaten högre. Severino Amormino, Italien slog belgaren Corentin Buffe med 37-27 och Frankrikes Tyson Molinas besegrade polacken Sergiusz Gadek med 29-24.

Utz sköt 44 poäng i återkvalet, som Wille slapp eftersom han var direktkvalificerad redan efter sina 35 poäng i grundomgången. Där hade Utz 29, medan Molinas var bäst med 50 poäng, följd av Amormino med 40.

En svensk medalj har Wille redan bärgat. Nu återstår bara att se vilken valör den har.
Hans förbundskapten Henri von Eggers Patron tror att Wille slår schweizaren. Och att han har chans att besegra även de båda andra.
- Fransmannen höll på att åka ut mot polacken, så vem som helst kan vinna. Men schweizaren tror jag inte på, säger Henri och fortsätter:
- Det var riktigt starkt av Wille att ladda om efter att ha missat kvartsfinal med laget, och att då gå in och vinna kvartsfinalen i skyttet. Han är verkligen värd en medalj.

I trippelturneringen tog EM för Sveriges del slut i åttondelspoolen, efter dubbla förluster mot Italien. Mer om det senare. Nu fokuserar vi på Wille och det svenska medaljskyttet.
Se det här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
(Annonserad start 13:30)

Publicerad: 2014-11-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se