Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Gott nytt juniorlandslagsår!

De första juniorer som får spela i landslagströja 2015 blir Robert Ulfsson, Lucas Rudin och Jacob Andersson. Många andra kommer också att få chansen, förklarar förbundskapten Henri von Eggers Patron när han avslutar året med en julhälsning.

Första junioruttagningen för 2015 är nu gjord. Robert Ulfsson, Lucas Rudin och Jacob Andersson kommer att representera Sverige i den internationella juniortävlingen i Annecy, Frankrike, 21-22 februari.
Fler spelare fanns med i tankarna inför denna tävling och tyvärr är det alltid så att någon kommer att hamna utanför och bli besviken.

Många spelare med landslagsmöjligheter…
Kommande landslagsår kommer att vara betydligt mer öppet när det gäller uttagningar än tidigare år. Tidigare år har det har funnits mer eller mindre självklara spelare som legat före resten – Daniel Eriksson, Simon Åkesson, William Silfverberg med flera.

Till 2015 försvinner Wille och Cajsa. Kvar med mästerskapsrutin finns enbart Ivar och Robert, som båda har sparsamt med internationell rutin. Robert fick sitt genombrott nu under 2014 men har innan dess inte varit någon som aspirerat på landslaget, så det återstår att se om han kan fortsätta att utvecklas. Ivar har, med hans mått mätt, haft ett mellanår 2014 – prestationerna har varit blandade men potentialen finns där.
Under 2015 kommer det att spelas VM, där fyra spelare kommer att representera Sverige. Jag hoppas att vi också, precis som förra året, ska kunna vara med i Lucas Minne i Jönköping, där 8-10 spelare kan testas. Beroende på hur budgeten för landslaget ser ut kommer ytterligare tävlingar att läggas till schemat, exempelvis återkommer vi kanske också till den internationella tävlingen i Hedebo.
Till detta kommer förhoppningsvis en ny upplaga av juniortouren samt SM.
Som ni märker kommer det finnas flera tillfällen att visa vad man går för och få chansen i en uttagning. 

Anmäl gärna intresse
Det finns många potentiella spelare att följa under kommande år vilket är spännande. Extra positivt är att det finns flera lovande killar och tjejer – det är viktigt för Svensk landslagsboules framtid.
Jag tar gärna emot intresseanmälningar till landslaget från spelare själva. Framför allt är jag intresserad av att veta hur mycket man planerar träna och spela samt vilken position man satsar på. Jag kommer till exempel inte att ta ut fyra skyttar till VM, även om de fyra varit bäst under året.   

Nya rapporter
Det kommer som tidigare krävas att man skickar in någon form av träningsrapport. Hur denna kommer se ut 2015 är inte bestämt men den kommer – utöver någon form av mängdträning, som var det enda i 2014 års rapporter – att innehålla några stationer eller moment. Mer information kommer i början av 2015.

Tack och gott nytt!
Som vanligt: tveka inte att höra av er om ni undrar något!
Avslutningsvis tackar jag och Lasse Franck alla juniorer som spelat under året, föräldrar som hjälpt till samt såklart även arrangörer!
Vi önskar er alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR!

Publicerad: 2014-12-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se