Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Storslagen avspark på det nya bouleåret

Bouleåret 2015 får en flygande start. Den nye franske förbundskaptenen kommer till Borås och Fyrlingen, där han kan betrakta ett startfält som rymmer så gott som alla svenska toppspelare.

I år får det svenska bouleåret en ännu tidigare start än vanligt. Den nationella stortävlingen Fyrlingen äger rum redan den 3-4 januari 2015. Samtidigt gör den före detta världsmästaren David Le Dantec sitt första Sverigebesök som förbundskapten för de svenska landslagen.

Svensk-italiensk final?
Och det är inget dåligt startfält fransosen kommer att få se. De flesta av fjolårsvinnarna – Anders Csapó, Rickard Nilsson, Albin Plantin och Björn Folke Johansson – har en riktigt fin säsong bakom sig och ska nu försöka försvara sin titel.
Om lagen håller sina seedningar skulle de i finalen få möta de båda italienska landslagsspelarna Diego Rizzi och Amormino Severino, som spelar tillsammans med Joachim Andersson och Kristian Eklund.

Nästan hela eliten på plats
Holländarna Kees Koogje och Martin Bakker kommer också, för att spela tillsammans med Wille Silfverberg och Alexander Norin, liksom deras landsman – den norske förbundskaptenen Jack Schillemans.


Danske landslagsspelaren Lasse Dithmar besöker Fyrlingen igen.

Flera av Danmarks och Norges bästa spelare kommer också till tävlingen, som alltså – för ovanlighetens skull – spelas i fyrmannalag, och av de femtio främsta elitspelarna i Sverige finns i princip alla – med några få undantag – på plats.
Le Dantec kommer att ha mycket att titta på.

Halva tävlingens startfält startar på lördag morgon, klockan halv nio, den andra halvan på eftermiddagen. På söndagen slås de tävlande samman i slutspel på olika nivåer.
Redan på fredagskvällen värmer de som vill upp med mer informellt spel i en dubbeltävling. Och det är många som vill - 70 lag spelar nu under kvällen och därmed är ett rekord redan slaget.

Tävlingen kan man följa via Fyrlingens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Fyrlingens facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vår egen facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Resultaten anslås självfallet också här så småningom.

Publicerad: 2015-01-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se