Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Här är de svenska U23-lagen

Nu är de svenska lagen till U23-EM klara. I damlaget gör Jessica Karlsson från Tyringe landslagsdebut med Noon Geffenblad, Malin Sares och Cajsa Qvarnström. Herrlaget består av Daniel Eriksson, Tobias Svensson, Simon Åkesson och William Silfverberg.

Den 13-15 mars spelas första omgången av U23-EM i Spanien. De unga dam- och herrlandslagen samlas då för att göra upp om platserna i finalhelgen ett drygt halvår senare, den 16-18 oktober i Holland.

Att de regerande svenska trippelmästarna – Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson – är uttagna för att representera Sverige i herrklassen borde inte förvåna någon.
– Med tanke på både deras storstilade SM-vinst och på att de har internationell erfarenhet, säger Henri von Eggers Patron, som kommer att fungera som coach, följa med laget till Spanien och är ansvarig för uttagningen.
Den internationella erfarenheten kommer både ifrån tidigare landslagsspel och från spel i Europacupen med klubblaget, Coccinelle PC.

De får med sig ytterligare en spelare med internationell erfarenhet, William Silfverberg från Halmstad Petank.
– Vi resonerade gemensamt fram en fjärde spelare. Valet från spelarna föll på Wille och jag valde den uttagningen då det är kort tid för att hinna jobba fram ett lag, säger Henri.

Flera givna damspelare
Damlaget är inte lika erfaret. Men det är bara en av spelarna som landslagsdebuterar – Jessica Karlsson från Tyringe.
Den avgående förbundskaptenen Albin Plantin har gjort uttagningen och kommer att coacha laget på plats i Spanien. Hans klubbkamrat Noon Geffenblad fanns med i truppen också vid Dam-EM förra året.
– Hon var ju skitbra på EM och mer eller mindre given i U23-laget, säger han.
Cajsa Qvarnström var lika given hon. I år är första året hon, på grund av åldersgränserna, inte kan spela i juniorlandslaget.
– Det är ett naturligt kliv när hon nu slutar där. Hon har spelat bra under året och det är väldigt mycket framtid i henne, säger Albin.
– Malin spelade skitbra på NM och har det här året spelat i en klubb [Sörbyängen] med flera bra spelare, fortsätter han.

Hoppfullt
Hälften av lagen i damernas grupp går vidare till finalhelgen. Det svenska laget kommer att ställas mot lagen från Belgien, England, Spanien, Schweiz och Tyskland.
– Om U23-lagen är i paritet med seniorlagen låter det inte helt omöjligt. I så fall borde kanske Spanien och Tyskland ta sig vidare och vi ha ganska goda chanser att knipa den tredje platsen, säger Albin.
– Det är mycket spel i våra tjejer och pressen ligger egentligen på andra lag. Det känns hoppfullt snarare än hopplöst.

I de svenska herrarnas grupp – där det också är tre lag som går vidare – spelar England, Monaco, Slovakien, Belgien, Danmark, Jersey och Tyskland.

Publicerad: 2015-01-14

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se