Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Var finns landets bästa damer?

I helgen börjar uppgörelsen om vilken som är landets bästa damklubb. Bland 34 lag ska sju finalister hittas. Det sker i Halmstad, Motala och Sundsvall.

Helsingborgsklubben BK Kärnan är regerande mästare och har redan intagit en av de åtta finalplatserna. Vilka de sju övriga blir avgörs i helgen.
I Halmstad gör tio klubbar om två platser. Skatås BK – där merparten av laget består av rutinerade veteraner – utmanas av Höganäs, Hällesåker och Gothenburg Boule Bangers.
Åstorps Björnboulare drabbar samtidigt samman med bland andra D.E. La Boule och Tyringe, där den nyutnämnda landslagsspelaren Jessica Karlsson spelar. 

I Sundsvall är det, utöver hemmaklubben Sundsvalls BK, Uppsalagänget 018 som står för favoritskapet. Redan på lördagskvällen kommer det att stå klart vilka två lag som når finalen därifrån.

Tre finalister ska alltså hittas bland de 16 lag som möts i Motala. Boo SK är nyförstärkta med Lotta Larsson och Tove Næss och får finna sig i att vara favoriter. Men de har konkurrens av Stockholmsrivalerna i Boulesjevikerna, AIK och Sibirien. Liksom av starka lag som Boulett BK, Trix, Lejonkulan och Pomme de Pin.

Följ de spännande uppgörelserna via våra resultatsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-01-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se