Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Tchad alternativ VM-värd till Tahiti

FIPJP:s kongress fortsatte till slut på söndagskvällen. Men inga beslut fattades.

Först kom beskedet att det inte skulle bli någon fortsättning på den avbrutna kongressen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Istället skulle alla ordföranden för de olika världsdelarnas förbund sammanträda.
Men klockan halv sex förkunnades det att kongressen skulle återupptas klockan sex.

Marocko och Laos ute ur leken?
Fredagsdelen av kongressen avslutades med att representanter från Marocko delade ut en VM-ansökan i form av en nittiosidig bok, inbunden med hårda pärmar, i det något otympliga formatet 40 gånger 30 centimeter, till alla som fanns på plats. Där presenteras Marrakesh som föreslagen VM-stad 2016.
Det gjorde ordföranden för det afrikanska bouleförbundet, Idrissou Ibrahima, upprörd. Marocko är ingen officiell kandidat med stöd från det afrikanska förbundet, meddelade han på söndagen. Det enda alternativet, enligt honom, är Tchad.
Var Laos ansökan blev av är lite oklart, men plötsligt tycktes de enda tänkbara alternativen för nästa års VM vara Tahiti och Tchad.

UD avråder från resor till Tchad
Sveriges representant på plats, Ingela Eriksson, röt ifrån och menade att Tchad är ett otänkbart alternativ. UD avråder sedan år 2006 från resor till Tchad på grund av säkerhetsläget. Några försäkringar skulle med andra ord inte gälla om vi skickade en trupp dit.
Ingela fick uppskattande ord från flera håll efter sitt lilla utbrott.
Något beslut om var VM ska äga rum fattades aldrig.
Men ska man tro nyhetssajten Afrik.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. fattades beslutet om att förlägga VM till Tchad redan i april förra året, då FIPJP:s ordförande Claude Azéma besökte Ibrahimas hemland Benin.

Publicerad: 2015-01-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se