Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Webbsändningar à la Thorell

Mattias Thorell är en hängiven boule petanque-entusiast. Han arrangerar tävlingar, lär ut spelet och sitter i SM-sekretariat. Nu tänker han också börja livesända bouletävlingar via nätet.

Att Mattias och hans lilla team kommer att sända från finalomgångarna av de olika Svenska Cuperna är redan bestämt. Sändningar blir det också från Nordic Petanque Weekend och från Fyrlingens tioårsjubileum nästa år.

Vill sprida boulen
En gång i månaden kommer det att sändas någonting via Mattias hemsida. Den som vill titta kan antingen köpa ett så kallat VIP-paket för 799 kronor och se alla sändningar till och med den siste januari 2016 eller också betala 79 kronor per helg.
– Jag gör det för att jag vill sprida boulen på ett roligt, häftigt och bra sätt. Och jag tror att livesändningar som är på riktigt är ett sådant sätt.
Några pengar att tjäna finns inte i det här projektet. Inte än i alla fall.
– Det skulle vara om det på sikt blir sponsorer inblandade. Men de pengar som vi nu får in kommer bara att täcka avgifterna, säger Mattias.

Livesändningar "på riktigt"
Med ”livesändningar som är på riktigt” menar Mattias sådana som innefattar fler än en kamera, en bra speaker och grafik.
Mattias kommer att starta med två kameror.
– Plus en intervjukamera. Om vi får till det ordentligt kanske vi går över till tre matchkameror.
Mattias berättar att han egentligen inte kan speciellt mycket om hur sådant här ska göras. Men han hade turen att via Facebook komma i kontakt med en kille som sänt på det här viset i flera år och som, precis som Mattias, bor i Skövde.
– Vi har träffats flera gånger nu och han har lärt mig en hel del.
Redan till helgen blir det provsändningar – från Borås och Wästgöta-Dahls distriktsmästerskap i mixtrippel.
Mattias bror Herman kommer att kommentera och ytterligare två personer ingår i sändningsteamet.
– På lördagen kommer vi bara att ställa upp en kamera och låta den rulla, men på söndagen använder vi båda kamerorna och kommenterar som det är tänkt att det ska bli i fortsättningen.

Betaltjänst och podcast
Även denna provsändning kostar 79 kronor att titta på.
– Leverantören tillåter inte gratissändningar. Fast nu till helgen är det mest för att testköra. Men om folk vill titta är det förstås jättekul.
En hel helgs fullständig sändning blir det från Eskilstuna och Svenska Cupen Dam, den 21-22 februari.
Nu på fredag startar bröderna Thorell också en podcast, i vilken man kommer att få mer information om kommande sändningar.

Livesändningarna kommer att visas på den här hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-02-04

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se