Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Resan mot Europacupen kan börja

I helgen spelas första ronderna i Svenska Cupen. De sju lag som under finalhelgen ska möta de senaste två årens segrare, Coccinelle PC, kommer att gå segrande ur dem. Vilka blir det?

Halmstad Petank är solklara favoriter i Helsingborg, där två finalplatser står på spel. Vilken förening som kniper den andra är något mera öppet. Åstorp har nog de lägsta oddsen men man kan också fråga sig vad exempelvis hemmaklubben Kärnan kan ställa till med. Och vilken av de båda söndagsgrupperna laget blir placerat i, om det nu tar sig vidare från lördagens spel.

Konkurrensen om de båda platserna i Jönköping får nog sägas vara snäppet hårdare. Här möts klubbar som BK Strand, Lindome och Lejonkulan. Men här finns också fjolårsfinalisterna Gothenburg Boule Bangers, liksom Trix, Tjust och Pomme de Pin. Och bara två finalplatser alltså.

Tre platser finns det att slåss om i Uppsala. Favoriter är Stockholmsklubbarna Sibirien, Sitting Boule och Boo SK. Konkurrenter finns både ifrån huvudstaden – som Boulero och Maria BK – och från andra orter i form av till exempel Sundsvalls BK, Boulett BK och Sörbyängens BK.

Vilka de sju finalisterna blir vet vi på söndag. Och resultaten längs vägen kan man följa här på hemsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-02-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se