Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första landslagsuttagningen

Sveriges nya förbundskapten, David Le Dantec, har nu gjort sin första uttagning och valt ut 22 spelare som bjuds in till hans första landslagssamling/träning. Men loppet är långt ifrån kört för dem som inte är med bland dessa 22.

De spelare som bjuds in till den första landslagssamlingen, i Göteborg den 11-12 april, är följande:

Damer: Therese Broberg, Signe Holgersson (BTT), Linn Callderyd, Anna Theander (GBB), Noon Geffenblad (SCP), Jenny Hamberg, Pia Terestchenko (BOO), Jessica Johansson (CPC), Tove Orrbeck (GOT), Cajsa Qvarnström (SÖR).
Herrar: Ali Abdi Aden, Erik Lööf Ekström, Kenneth Köhalmi (SIT), Joachim Andersson, Daniel Eriksson, Rickard Nilsson, Tobias Svensson, Simon Åkesson (CPC), Anders Csapó, Albin Plantin (SCP), Jimmy Löf, Thomas Wiede (HPK). 

Alla boulespelare har fortfarande EM-/VM-chans
Förbundskaptenen är mycket noga med att betona att den här truppen inte är färdig och att fler spelare säkerligen kommer att inkluderas i den under säsongen.
– Lars och jag kommer att observera spelarna under större tävlingar. Beroende på resultat och prestationer kan fler spelare mycket väl inkluderas i truppen, säger David.
Spelare som inte ingår i den här truppen kan rentav få spela VM eller EM.
– I år kommer två mästerskap att spelas – VM för damer i Thailand och EM för herrar i Bulgarien. De 22 spelare som nu utgör landslaget är förstås kandidater för att bli uttagna dit. Men det är viktigt att veta att också spelare som ännu inte är med i truppen är potentiella mästerskapskandidater. 

Balans bakom öppen dörr
I den trupp han nu har valt ut har David försökt att hitta en balans mellan erfarna och mindre erfarna spelare, liksom att – så långt möjligt – blanda läggare, mittspelare och skyttar.
– Jag har också valt att integrera några unga spelare i truppen. Måhända är inte alla redo för de största mästerskapen ännu, men eftersom vi vill arbeta för framtiden måste vi inkludera den unga generationen redan från början.
– Det är självfallet så att några spelare kommer att bli frustrerade över att inte se sitt namn på listan – det är ett fullständigt normalt mänskligt beteende. Till dem är meddelandet tydligt och enkelt:
– Det är upp till er att genom resultat och prestationer visa att ni bör inkluderas i landslaget. Dörren står öppen – och jag skulle med glädje släppa in er!

Publicerad: 2015-02-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se