Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Boulefest i Nordstan

IFK Goteboule har återigen fyllt köpcentrets mitt med grus. Nordstan Bouledagar har börjat på nytt. Med turneringar av allehanda slag – för nybörjaren såväl som för världsmästaren. Och de kommer – både nybörjarna och världsstjärnorna.

Det blir fler bouledagar i Nordstan i år än sist. IFK Goteboule bjuder nu på tävlingar inne i Göteborgs stora köpcentrum under två helger i rad.
I dag, fredag, kan den som vill delta i små miniturneringar under kvällen. De startar klockan sex, man behöver inte ha någon tävlingslicens och det kostar inte mer än en femtiolapp att vara med.
Redan innan dess har den första tävlingen för licensierade boulespelare avgjorts. Under dagen gör spelare från 60 år och uppåt upp om bouledagarnas första medaljer.

Dubbla spelhelger
Nordstan Open, som spelas under första helgen, är årets stora nyhet – en breddtävling för alla licensierade spelare. Deltagarna delas in i två olika startfält – ett som börjar lördag morgon och ett som kör igång på eftermiddagen. Till söndagen har lagen delats in i olika slutspel och då kan tävlingen avgöras.
Märkligt nog är det än så länge bara drygt 40 trippellag som har anmält sig till tävlingen – trots att fjolårets evenemang var uppskattat och lovordades från alla som var där. Då saknade somliga möjligheten att själva vara med och tävla – en möjlighet som nu alltså finns tillgänglig för alla som har en tävlingslicens.

Kändisboule
Förra året spelade mästarnas mästare Thomas Ravelli boule i Nordstan, mot bland andra Kai Martin, radio-/På Spåret-profilerna Christer Lundberg och Morgan Larsson.
Även i år dyker det upp profiler som är kända för annat än just boulespel. På onsdag från klockan fyra och framåt avgörs Gothenburg Star Petanque Challenge.
– Det ska bli spännande att se om det blir friidrottens Yannick Tregaro, Pixbos VM-guldmedaljörer i innebandy eller fotbollsspelarna från Kopparberg Göteborg FC som håller bäst i den här för dem ovana idrotten. Kanske håller jag ändå en extra tumme på Melodifestivalaktuella Caroline Wennergren eftersom hon var med redan förra året, säger IFK Goteboules ordförande Tove Orrbeck.

Världsmästaren tillbaka
Under vardagarna kan alla som vill prova på boule petanque och miniturneringarna fortsätter. Nästa helg, då Nordstan Bouledagar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. avslutas, kommer veckans absoluta höjdpunkt – Nordstan Grand Prix, med världsstjärnor från Frankrike, Belgien, Madagaskar med flera länder.
I fjol vann den regerande världsmästaren Philippe Suchaud tillsammans med legenden Philippe Quintais och Emmanuel Lucien. I år är trion tillbaka för att försvara sitt guld. Den här gången får de konkurrens av de belgiska landslagsspelarna Michel Vancampenhout, Jean-François Hemon och André Lozzano. Bland andra. Sveriges bästa spelare finns förstås också på plats och det är ett gyllene tillfälle att se dem möta några av världens främsta stjärnor. Spelstart klockan tio lördagen den 14:e och söndagen den 15:e.

Publicerad: 2015-03-06

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se