Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Dags för de ungas EM

I dag, torsdag, färdas en svensk delegation mot Spanien och U23-EM, som inleds i morgon. Det ser ut att kunna bli mycket spännande uppgörelser om finalplatserna.

I det svenska herrlaget spelar de svenska trippelmästarna Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Simon Åkesson tillsammans med William Silfverberg.
– De här killarna känner varandra och med den formen de var i förra året ska de kunna slå de flesta, säger deras tillförordnade förbundskapten Henri von Eggers Patron.

Möjligt getingbo
Lagen är indelade i två grupper och de tre bästa lagen i varje grupp tar sig vidare till finalhelgen i Holland i oktober. 14 nationer är anmälda i herrklassen och i den svenska gruppen spelar sex lag (från början var 16 lag anmälda och åtta placerade i varje grupp, men både Slovakien och Jersey strök sig och fanns i den svenska gruppen) vilket innebär att hälften går vidare.
– Enligt historiken ska England inte ha någon chans att gå ur den här gruppen, konstaterar Henri.
– Däremot skulle det mycket väl kunna bli ett spännande getingbo mellan de övriga fem nationerna.
Belgien, Danmark, Tyskland och Monaco kommer också att möta de svenska killarna.
– Jag tycker att vårt lag är starkare än det danska. Men vi vinner ju inte tio gånger av tio, fortsätter Henri.


Henri von Eggers Patron coachar U23-herrarna i Spanien.

Ovanligt spelsystem
Sverige ska enligt lottningen möta Belgien och Monaco på fredagen, England och Tyskland på lördagen och avsluta mot Danmark på söndagen.
Varje möte består av en trippel, följd av en dubbel och en singel som spelas parallellt. Varje match är värd lika mycket och det lag som vinner flest har alltså vunnit mötet.
– Det är ett spelsystem ingen är särskilt van vid. Det blir mycket taktik. Om man har två riktigt bra spelare i sin trupp kör man dem då en av dem i singeln eller båda i dubbeln…? Det ska bli jättespännande, säger Henri.

Damerna planerar att avancera
För damerna ser det möjligen ett snäpp marigare ut. Men de kommer med två damlandslagsspelare – Noon Geffenblad och Cajsa Qvarnström – samt Malin Sares och debuterande Jessica Karlsson.
– Jag tycker att vi har ett starkt lag, säger Albin Plantin som under helgen gör sin sista insats som förbundskapten för damerna.
Även damerna delar grupp med landslagen från Belgien, England och Tyskland och har dessutom sällskap av Schweiz och Spanien.
(Fredag: Belgien och England, lördag: Schweiz och Spanien, söndag: Tyskland.)
– Det känns ju som om Spanien och Tyskland är favoriterna, säger förbundskaptenen.
Men tre lag går till finalhelgen.
– Vår plan är att gå vidare, säger Albin.
Vi hoppas att han håller sig till den.


Live
Spanska förbundet sänder live via webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och man kommer att kunna följa Sverige via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-03-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se