Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Allt kan ännu hända i EM

Efter första EM-dagen har de båda svenska U23-lagen vunnit varsitt möte och förlorat varsitt. Fortfarande är alla resultat tänkbara.

Både damernas och herrarnas U23-lag hade lottats mot Belgien i första mötet och båda lagen förlorade bataljen. Herrarna fick storstryk i trippeln, av ett Belgien som storspelade. Samtidigt hade Sverige problem med skyttet.
Tobias Svensson spelade strålande i singeln, men i dubbeln nådde övriga herrar inte upp till sin sedvanliga nivå och Belgien vann mötet med 2-1.

Det såg länge ut som om damerna skulle vinna sin trippel, men i det avgörande läget verkade nerverna spela svenskarna ett spratt och belgarna kunde knipa segern med 13-11.
Därefter förlorade Sverige dubbeln ganska snabbt och även om Malin Sares hööl jämna steg i singeln tappade Sverige även den till slut.

Mot England i rond två gick det bättre för damerna. Trots att den inledande trippeln lämnade en hel del övrigt att önska. I dubbeln vann Cajsa och Jessica säkert och överlägset och i singeln svarade Malin Sares för en strålande prestation i den hittills mest välspelade matchen - där ingen av spelarna gjorde många misstag.
Seger för Sverige med 2-1.

Det blev vinst även för herrarna, som nu vände på resultaten från första mötet och körde över Monaco i trippel och dubbel, medan Tobias fick kämpa rejält i singeln. Han lyckades göra en rejäl upphämtning efter ett stort underläge, men fick till slut se sig besegrad med 11-13.

I herrarnas grupp har Belgien och Tyskland vunnit båda sina möten, Monaco och Sverige varsitt medan Danmark och England har förlorat båda sina.

I damernas är det Belgien och Spanien som står på två segrar, Sverige och Tyskland på 1-1 och Schweiz och England på noll.

I den ovanligt rymliga hallen i spanska Torrelavega, som också används till djurmarknad och fram till i morse doftade intensivt av kreatur, är det fruktansvärt kallt, vilket syns på spelarna och spelet. Många frusna kast har svårt att finna rätt riktning.

Förhoppningsvis är det något varmare i morgon - och de svenska kloten går förhoppningsvis rätt väg oavsett temperatur.

Spelstart klockan 8:30. Följ svenskarna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-03-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se