Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Vilka spelar Europacupen?

De senaste två åren har Coccinelle PC, Malmö, representerat Sverige i Europacupen. Vilken klubb det blir i år avgörs under helgen i MunktellArenan i Eskilstuna.

Malmöklubben Coccinelle PC har spelat Europacupen – och där tagit sig hela vägen till finalspelet – de två senaste åren. De har chansen att göra det i år igen. Om de lyckas eller inte avgörs under helgen i Eskilstuna, då Svenska Cupens finalspel går av stapeln.
– Det vore jätteskoj att vinna för tredje året i följd, säger Joachim Andersson, coach för det regerande mästarlaget, och tillägger:
– Men det är inte alldeles lätt.

Gör taktiska justeringar
Det är framför allt två av de övriga sju finalföreningarna han ser som reella hot: Stockholmsklubben Sibirien CP och Halmstad Petank.
– Men vi vill spela Europacupen igen och kommer att kämpa för att nå vårt mål ännu en gång, säger Joachim.
– Vi kommer säkerligen ändra i vår uppställning. Den har inte varit optimal även om det har gått bra för laget i stort.
Tre av de övriga finallagen kommer från Stockholm: nämnda Sibirien, Boulero och Sitting Boule.
I Sitting Boule finns bland andra Ali Abdi Aden och Daniel Gillan, som den gångna helgen tog sig hela vägen till semifinal mot världsmästaren Philippe Suchaud, Quintais och Lucien i Nordstan Grand Prix.

Bör vara i form
Joachim Andersson och klubbkamraten Rickard Nilsson hängde med ända till kvartsfinalen.
– Jag, Jessica och Anders har tränat väldigt mycket. De andra har också tränat en hel del. Vi borde ha en bra form allihop, säger Joachim.
Tobias Svensson imponerade under U23-EM, som också spelades i helgen som gick, medan klubbens båda andra 20-åringar – Daniel Eriksson och Simon Åkesson – såg lite bleka ut.
– Att killarna inte var på topp i Spanien har säkert sina skäl. Nu är de tillbaka med oss andra i klubben och ett sammanhang de är vana vid. De är säkert revanschsugna också.

Halmstad saknar nyckelspelare
Att Halmstad skulle kunna hota malmöiterna verkar de inte riktigt tro själva. Både Patrik Andersson och Johan Skagerlund saknas i laguppställningen.
– Nu får vi istället ha med en spelare, Peter Oskarsson, som inte har tränat på ett år. Och vi är precis fem killar. Man är väl aldrig chanslös kanske, men det känns lite så, säger Thomas Wiede.
– Jag tror att vi hade behövt komma med vårt bästa lag för att ha en chans mot de bästa av de andra lagen.
I Halmstads trupp finns också helgens yngsta spelare – tolv år gamla Matilda Silfverberg-Scott. 

Övriga finallag är: Lindome BK, Lejonkulan Petanque och Åstorps Björnboulare.

Livesändning från finalspelet hittar man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Resultaten kan man följa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-03-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se