Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Förbundskaptenen vann Franska Cupen – igen

Samtidigt som Svenska Cupen närmar sig sin upplösning har den Franska Cupen just nått sin. Och den svenske förbundskaptenen, David Le Dantec, var med i det vinnande laget – för fjärde året i rad.

RP Metz vann för fjärde året i rad den Franska Cupen. Därmed finns det en stor möjlighet att den svenske förbundskaptenen, David Le Dantec, kommer att möta några av sina landslagsspelare i Europacupen så småningom.

Metz hade redan gjort hattrick och David hade på förhand sagt att det skulle bli mycket svårt att dryga ut sviten med ytterligare en seger.
Till råga på allt fick hans klubb en mycket tuff lottning i finalomgången, då den i kvartsfinalen ställdes mot Lyon och spelare som Loy, Malbec och världsmästarna Le Boursicaud och Lacroix.
Men Metz gick segrande ur såväl den striden som semifinalen och ställdes i den slugiltiga finalen mot Draguignan – Dylan Rochers lag med bland andra Robineau och Fournié.

Metz lyckades avgöra det hela i den avslutande trippelomgången och blir därmed för fjärde året i rad Frankrikes representanter i Europacupen.

Vilka de svenska representanterna blir får vi reda på under söndagen. Klockan tio startar semifinalerna, där Coccinelle PC möter Lindome BK och Sibirien CP ställs mot Stockholmskollegerna i Sitting Boule.

Följ resultaten på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2015-03-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se