Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Första träffen med franske förbundskaptenen

Den första landslagssamlingen med förbundskapten David Le Dantec genomfördes under helgen i Göteborg. Det blev en lyckad tillställning med gott om övningar och matcher.

På lördag förmiddag samlades de spelare som hittills är uttagna att ingå i landslagstruppen (minus Kenneth Köhalmi och Thomas Wiede som var förhindrade att närvara) för första gången tillsammans med sin förbundskapten David Le Dantec.
Platsen var Boulecenter Majvallen i Göteborg och där fick de 20 spelarna både möta varandra i singel-, dubbel- och trippelmatcher samt genomföra olika övningar och lyssna till vad förbundskaptenen hade att säga.

Fokus på läggspel
Le Dantec menar att vägen till framgång går via läggspelet och att man kan komma långt genom att försäkra sig om att lyckas lägga in ett stort antal klot på 8-10 meters avstånd.
Således blev det en hel del läggövningar, där det handlade om alltifrån att lyfta och skruva till att spela in klot.

Singel- och skytteturneringar
I de små singelturneringarna hade spelarna möjlighet att testa olika tekniker under match. Matcherna var alltså inte särskilt resultatfixerade, men man kunde ändå notera att Ali Abdi Aden och Therese Broberg var de enda som gick obesegrade genom respektive klass.
VM-skytte fanns också på programmet. Samtliga spelare fick skjuta varsin serie och de fyra bästa i varje klass ställdes därefter i semifinal. I finalerna vann Jessica Johansson över Tove Orrbeck och Tobias Svensson över Erik Lööf Ekström.

Vill att spelarna tränar ordentligt
Spelarna verkade nöjda, om än lite trötta, när de på söndag eftermiddag kunde lämna hallen efter avslutat program.
Nöjd var i alla fall förbundskaptenen.
– Det var ett utmärkt tillfälle att få möta nästan alla landslagsspelare i två dagars tid och att se dem spela under olika omständigheter och i olika övningar. Av det jag ser blir jag mer och mer övertygad om att här finns talangfulla och motiverade spelare. Men jag sade givetvis till dem att de nu måste arbeta och öva igen och igen om de vill nå nästa nivå och goda resultat i internationella tävlingar. Jessica visade under Singel-VM vilken väg vi ska följa, säger David.
– Min uppgift är att tillsammans med resten av ”personalen” – Anders, Daniel, Lars, Henrik och Niklas – är att guida dem under denna resa.
– Att de båda U23-lagen nått finalspel i EM är förstås också en bedrift, tillägger han.

Observerar vidare i Varberg
David är också belåten med att han nu fått ett antal assisterande coacher till sin hjälp och att de har hunnit träffas för att diskutera. Liksom med att tävlingsprogrammet för året Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – inklusive vilka spelare som åker vart – kunde färdigställas.
– Jag räknar med att spelarna nu på egen hand fortsätter med de övningar vi gjorde tillsammans, att de inser att förbundet investerar mycket i dem och är beredda att ge tillbaka, säger David.
Dessa övningar kommer inom kort att publiceras här på hemsidan, så att alla kan ta del av dem.
– Jag vill också passa på att påminna andra spelare om att dörrarna till landslaget inte är stängda. Under de kommande nationella tävlingarna kommer det att finnas coacher på plats. För att följa landslagen, men också för att observera andra landslagskandidater.
– Jag vill dessutom tacka alla som bidragit till en väl organiserad landslagshelg i en mycket fin boulehall, fortsätter David.
– Avslutningsvis vill jag sända en stor och varm tanke till Rickard och hans familj.
Nästa gång David kommer till Sverige blir till Varbergs Strandcup.
– Jag ser fram emot att träffa alla spelare där, säger han.

På våra nya elitsidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan man betrakta hela landslagets spelartrupper.

Publicerad: 2015-04-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se