Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

SM -16 till Skåne

Nästa års Boule-SM spelas i Malmö. Det beslutade förbundsstyrelsen på det styrelsemöte som föregår årsmötet. Spelplatsen blir publika Ribersborg och mästerskapen kommer att kryddas med vissa Danmarksinfluenser.

”Vår målsättning med Boule-SM 2016 är att skapa ett kustnära mästerskap i en attraktiv miljö med en samladtävlingsplats som är lättillgänglig och öppen för alla, publik som deltagare”, skriver Malmö Stad i sin SM-ansökan.
I juli nästa år får vi se om de lyckades nå den.
Men att förutsättningarna är goda kan vi konstatera redan nu.

Spel vid stranden inför stor publik
Spelområdet Ribersborg är ett bad- och fritidsområde med havsstrand bara ett par kilometer ifrån Malmös mest centrala delar.
Malmö Bouleallians, som idag består av PRO Malmö samt två av SBF:s föreningar, LH Fjädern BC och SS Quatres Boules, (och som hoppas att bli fler innan det är dags för SM) kommer att stå för arrangemanget och Malmö Stad tillsätter en projektledare från sin evenemangsenhet.

Utbyte med Danmark
Tävlingsledare blir Boulealliansens ordförande, Chalot Tannie Thomsen. Hon är också styrelseledamot och tävlingsansvarig i det danska bouleförbundet och har erfarenhet av att arrangera bland annat EM för veteraner.
Tack vare hennes unika kopplingar till grannlandets förbund och den geografiska närheten till detsamma vill arrangörerna inleda nästa års SM med en förturnering dagen innan SM startar, där de räknar med deltagande från ett 40-tal danska lag.


Chalot Tannie Thomsen

– Vi är superglada över att få äran att arrangera ett så stort mästerskap och ska göra allt vi kan för att det ska bli ett fantastiskt SM, säger Chalot och fortsätter:
– Läget är toppen, alla banor ligger samlade och jag undrar om vi inte kommer att hitta på någonting som aldrig förr har skådats.

Äntligen till Zlatanland
– Även om det är lite tråkigt att behöva välja mellan tre bra kandidater [de båda andra var Skövde och Borås] känns det jättekul att vi äntligen får komma söderut och till Skåne, säger Svenska Bouleförbundets ordförande Ingela Eriksson.
– Att vi får vara på en så publik spelplats med närhet till det mesta – inklusive Zlatans hus, som ligger precis mittemot banorna – är också väldigt roligt, tycker tävlingskommitténs ordförande Pontus Thuresson.

Boule-SM 2016 arrangeras den 17-23 juli. I Malmö.

Publicerad: 2015-04-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se