Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Ny förbundsordförande

Årets förbundsmöte är avslutat. Det resulterade i en ny styrelse med en ny ordförande, Pontus Thuresson, och ett antal nya beslut. Bland annat förändras reglerna för seriespelet.

Svenska Bouleförbundet har fått en ny ordförande, Pontus Thuresson, Halmstad Petank. Det beslutade ett ovanligt aktivt förbundsmöte som på söndagen avslutades i Göteborg.

Vill skapa vi-känsla
Inför valet berättade Pontus att han vill skapa en vi-känsla både inom styrelsen och förbundet i stort. På så sätt vill han bromsa och vända utvecklingen som de senaste åren inneburit ett minskat antal klubbar och medlemmar.
Han menar att dagens moderna teknik gör det enklare att involvera alla i besluten och att förkorta vägen mellan klubbar och förbundsstyrelse.
Dessutom vill han på nytt inrätta en SM-kommitté som den här gången ska arbeta med att utveckla mästerskapet, som Pontus menar ska vara förbundets flaggskepp.


SBF:s styrelse. Annie Plantin saknas på bilden.

Nya styrelseledamöter
Till nya styrelseledamöter valdes också Maria Bergström, Boda Boule Fighters, som blir ny sekreterare, samt Carina Sjöberg, Örsundsbro, och Eric Ericsson, Eskilstuna. Annie Plantin, Sibirien, blir ny suppleant.
Robert Boström, Boule Bangers, blir ny ordförande i valberedningen där också Ingela Eriksson, Coccinelle, och Hasse Hagberg, Hammarby, ingår. 

Pris och direktuppflyttning i seriespelet
I övrigt bestämde förbundsmötet att seriesegraren i varje division ska direktuppflyttas utan att behöva spela kval, samtidigt som det lag som slutar sist (och, i elitserien, näst sist) automatiskt flyttas ner.
Segrande lag i elitserien och veteranelitserien ska hädanefter få ett pris på 20.000 kronor, som ska användas för spel utomlands, och dessutom ska de lag som vinner de båda seriernas grundspel få 10.000. Mötet ville däremot inte, som styrelsen föreslog, finansiera priset med pengar från resebidragen, som förblir oförändrade.

Färre seedningar
Antalet seedade lag kommer att minska till fyra i Svenska Cupen och halveras även i SM.
Mötet beslutade också att styrelsen ska försöka få det europeiska förbundet, CEP, att flytta Europacupens grundspel från vecka 30 och sträva efter att så snart som möjligt flytta tillbaka Boule-SM till den tidpunkten. 

Inga nya stadgar
Stadgarna förnyades inte - styrelsen själv föreslog att de skulle återkomma med ett nytt förslag till nästa årsmöte. Där kommer eventuella nya former för årsmötet att ingå. Stadgarna ska först presenteras vid höstens ordförandekonferens.

Publicerad: 2015-04-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se