Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Väntade vinnare i skön Skövdefest

Nordic Petanque Weekend blev en lyckad tillställning. Solen hjälpte till att visa den sköna miljön från sin rätta sida, Monacos landslag motsvarade förväntningarna och vann allt som gick att vinna. Coccinelle ståtade med tävlingens bästa svenska lag.

Solen sken i Skövde och så länge de tvåhundra spelarna kunde finna skydd för den fortfarande kyliga vinden var det lätt att stortrivas i Kyrkparken.
Fredagseftermiddagens masterstävling spelades fram till semifinal, då de sexton lagen blivit fyra: Monacos landslag med Rémy Galleau, Franck Millo och Eric Motte, de båda Coccinelletripplarna Andersson/Nilsson/Johansson och Eriksson/Svensson/Åkesson samt laget från Holland/Belgien – Fabian Biesheuvel, Geert Peers och Edward Vinke.
I singeltävlingen, som omfattade drygt 25 spelare, vann det egna distriktets Patric Larsson.

Ulfsson först i touren
På lördagen startade både huvudtävlingen där 60 trippellag deltog och den första delen av juniortouren, som inleddes med singelspel.
Där tog Robert Ulfsson, efter final mot Saga Wahlberg, hem segern i juniorklassen och ledningen i touren. I söndagens dubbeltävling blev han och lagkamraten Viktor Johansson visserligen besegrade av de yngre juniorerna Elis Carlsson och Lucas Rudin, men det hindrade inte att Robert behöll en ganska stor ledning i touren – som fortsätter året ut, med ungdomslägret som närmaste deltävling.


Le Dantecs landslag - Jimmy Löf, Thomas Wiede och Erik Lööf Ekström - hamnade i B-slutspelet.

Många skickliga svenskar på femte plats
Le Dantecs skyttestarka landslag med Thomas Wiede, Erik Lööf Ekström och Jimmy Löf fick det tufft redan från början då de ställdes mot kontrollerade lägg från Kenneth Köhalmi och hans lagkamrater Andy Strandberg och Ali Abdi Aden. Det förpassades till B-slutspelet där det slutade på en femteplats.
Köhalmi och kompani slutade också femma, sedan de på söndagen förlorat sin kvartsfinal i A-slutspelet. Den platsen delade de bland annat med Cajsa Qvarnström och Lotta Larsson som tillsammans med forne storheten Martin Skärbäck imponerade.


Holland/Belgien slog till slut ut Larsson, Qvarnström och Skärbäck.

BK Strand hade Monaco på gaffeln
Och med Ulf Wallman/Roger Söder/Patric Larsson som lyckades erövra en stilig 10-3-ledning över favoriterna från Monaco. Men som sedan tappade väsentliga delar av spelet och inte fick ihop några fler poäng.
Det norska landslaget – Ronny Gudmundsen, Marius Hide och Benny Bel-Lafkih – hade det danska – Henrik Sele, Morten Junge och Lasse Dithmar – som i en liten ask, men när de lyckades lägga bort fem klot då de hade tolv poäng kunde de överraskade danskarna plötsligt avgöra med sitt enda.

Andersson, Nilsson och Johansson bästa svenskar
Monaco hade på lördagen vunnit masterstävlingens final över Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson. På söndagen fick Skånelaget chans till revansch i semifinalen. Trots att svenskarna öppnade starkt, tog poäng i första rundan och hade klotöverläge i den andra kunde monegaskerna dra ifrån till 7-2. Men Coccinelle hämtade upp underläget och kvitterade. Till slut drog Monaco ändå det längsta strået och vann med 13-10.
Coccinellespelarna kunde ändå trösta sig med att vara tävlingens bästa svenska lag. Med tanke på att trippeln också vann Lindomespelen tidigare i månaden är det ett styrkebesked som lovar gott för säsongen.

Monaco vann rubbet
Holland/Belgien slog Danmark i den andra semifinalen och finalen mot Monaco blev aldrig spännande. Monegaskerna vann allt de kunde vinna, eftersom deras mittspelare, Franck Millo, dessutom vann skyttetävlingen – där Roger Söder var den motståndare som höll ut längst.


Showmannen Franck Millo vann även skyttetävlingen.

Millo var mycket nöjd med tävlingen och kallade den en av de bästa han besökt.
– Centercourten ligger lite ensam i förhållande till resten av banorna i parken och det är stor skillnad på de båda underlagen, men annars är allting toppen, tyckte han.
Att han och hans lagkamrater kommer tillbaka nästa år är redan klart, berättar tävlingsgeneralen Mattias Thorell. Och detsamma gäller för holländarna och belgaren. Dessutom har alla lovat att försöka få med sig fler landsmän nästa år.

Lämgtar till nästa år
Mattias är överlag nöjd med årets upplaga av tävlingen och säger att det här var första gången allting klaffade som det skulle – tidsschemat med fasta tider höll och nya tävlingar kunde startas upp allteftersom.Mattias Thorell var nöjd med helgen.

Nu är han redan sugen på 2016.
– Jag funderar på hur man ska få fler lag. Det borde komma många fler, inte minst från vårt eget distrikt.
Han vill också göra själva arrangemanget ännu bättre.
– Det skulle vara fint med en större centercourt och läktare, men det är inte säkert att det låter sig göras. Några förbättringar ska vi i alla fall säkert kunna komma med.

Publicerad: 2015-05-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se