Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Nu utses årets veteranlandslag

Årets landslagskval avgörs under helgen och startade i Norrköping på lördagsmorgonen. Som vanligt är det 16 lag som återstår när finalhelgen börjar. Och så gott som samtliga förhandsfavoriter kommer ifrån Stockholm.

Fjolårets mästare, EM-laget från Maria BK – Åke Löwbeer, Håkan Engman och Leif Bäckström, med fjärdemannen Simon Cohen från Skåne – utmanas av Stockholmskolleger/-konkurrenter.
För det är ifrån huvudstaden förhandsfavoriterna kommer.

Man bör förstås också räkna med tidigare segrarna Clas och Carina Janson, som i år spelar med klubbkamraten Ivan Bouer från Tyringe. Och med göteborgarna ifrån Skatås – Hannu Kolehmainen, Bert-Ove ”Boa” Sund och Hard Wahlborg.
Men störst chanser har ändå Stockholmslagen. Och de är förhållandevis många – fyra stycken.

Favoriterna överens
Dennis Duvenfelt, Bertil Adlivankin och Lars ”Nappen” Ekroth, från Boulero och Boo, är tillsammans med Nappens klubbkamrater Klas ”Klabbe” Hedengren och Markel Sjöström, som spelar med Mariamannen Kamel Bouro – de främsta utmanarna.
Och de nämner varandra som största konkurrenter.
– Vi borde tillhöra favoritlagen, tillsammans med Nappens lag och lag Löwbeer, säger Markel Sjöström.
Och Nappen säger ungefär samma sak:
– Vi åker dit för att vinna. Men Klabbe, Markel och Kamel vill också vinna givetvis.

Tror på egna laget
Nappen bedömer de egna chanserna som goda.
– Ja, vi tycker att det ser ganska ljust ut. Dennis är i bra form och vi andra också. De båda andra tränar och jag spelar så jäkla mycket ändå. Vi har verkligen målet att vinna och vet att spelar vi bra boule är vi svårslagna.
Men om några skulle lyckas är det alltså hans egna klubbkamrater.
– Ja, det skulle vara det. Åke Löwbeers lag är ju i och för sig inte heller dåligt – de vann ju sist. Men de spelar inte så mycket och är vi tillräckligt taggade ska vi nog slå dem. Men jag vet inte – de kanske står och tjuvtränar i någon hörna…

Mörkar Kamel formen?
Att Klabbe och Markel är i form tycks Nappen vara klar över. Däremot vet han inte hur det är med deras tredje spelare, Kamel Bouro.
– Jag har ingen koll på hur mycket han har tränat.
Det har inte riktigt hans egen lagkamrat Markel Sjöström heller.
– Det får vi se. Jag tror att han har tränat och legat i sedan kvalet. Då hade han inte gjort det så mycket och det räckte långt ändå. Han kommer nog att vara bra, som vanligt.

Många möten i huvudstaden
Hur kommer det sig att just Stockholmsveteranerna är så bra?
Nappen tror att det bland annat kan handla om att många är förhållandevis nyblivna veteraner och fortfarande spelar mycket i både öppen och veteranklass.
Markel är inne på samma spår.
– Vi är många som har hållit på länge och har en gedigen bouletradition som möts väldigt mycket och tvingar varandra att hålla en hög nivå. Jag vet inte riktigt hur det ser ut i övriga landet, med veteranserier och så där.
Skånes mest framgångsrika veteraner – med Jonny Patron i spetsen – saknas i årets startfält.
– Annars hade man givetvis nämnt dem också bland favoriterna, som Markel säger.

Frankrikeresa årets vinst
Som en följd av att Nordiska Mästerskapen görs om och inte spelas i år finns det inget mästerskap att skicka årets veteranlandslag till. Och ingen har än så länge lyckats komma i kontakt med arrangörerna av den franska masterstävling dit förbundet istället tänkte skicka årets lag som representanter.
– Men någon tävling i Frankrike kommer det med all säkerhet att bli för årets segrare, säger Svenska Bouleförbundets ordförande, Pontus Thuresson.


På söndag vet vi vilka spelare som får resa söderut. Följ helgens resultat här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-05-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se