Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Lyckad första landslagsresa

Den första landslagsresan utomlands blev riktigt lyckad. Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jimmy Löf slutade tvåa. Även de andra landslagsspelarna gjorde goda resultat och en nöjd coach Ekroth tycker att alla tolv skötte sig.

Stockholmarna kom fram i tid för fredagens mixtrippel, där den assisterande coachen Lars ”Nappen” Ekroth bildade lag med Pia Terestchenko och Cajsa Qvarnström – för att till slut vinna tävlingen efter tre vinster med 13-2, 13-5 och 13-0.
När det var dags för huvudtävlingen på lördagen blev de båda damlandslagen utslagna på ett tidigt stadium, men för herrlagen gick det desto bättre.
Det unga laget bestående av Daniel Eriksson, Tobias Svensson och Ali Abdi Aden höll sig kvar i A-slutspel där de i kvartsfinal sprang på landslaget från Monaco – där både Remy Galleau och Franck Millo, som nyligen besökte Skövde, spelade. Och där tog lördagens spel slut för ungdomarna.

Det unga laget berömdes av monegaskerna
Tobias och Ali spelade ihop också i söndagens dubbelturnering. Där de ännu en gång sprang på monegaskerna i kvartsfinal.
Tyvärr hade monegaskerna turen på sin sida. När de i ett avgörande läge missade ett skott, grovt, skvätte en sten upp och flyttade lillen till två av deras egna klot. Ett klot kvar för vardera laget, svenskarna sköt bort den ena poängkulan och stannade som tvåa. Men Monaco lyckades lägga in sitt sista och matchen var över.
Efteråt fick Tobbe och Ali beröm av Monacos landslagsspelare, som tycker att de håller klar internationell och hög klass.
Nappen var också mycket nöjd.
– Ali sköt bra hela helgen och Tobbe lade fruktansvärt bra. 

Fungerade över förväntan och för finalplats
När monegaskerna i trippeln hade förlorat mot det ena svenska landslaget fick de omedelbart därpå, i semifinal, möta det andra. Joachim, Rickard och Jimmy tog revansch åt sina yngre landslagskolleger och därmed hela vägen till final. Där väntade bekantingarna Freddie Tapper och Jonas Jacobsen tillsammans med danske landslagsmannen Mathias Ellekær.
– Det sämsta vi gjorde i den matchen var egentligen att förlora lotten, kommenterade Joachim efteråt.
Det innebar nämligen att motståndarna kunde spela det sexmetersspel de behärskar så galant. Det dröjde ända till ställningen 1-12 innan landslaget fick tag på lillen och kunde börja spela på de längre avstånd där Jimmy är en säkrare skytt än många.  Det räckte långt, men inte hela vägen. 10-13 slutade matchen.
– Det gick ju hur bra som helst. Och då tänker jag inte bara resultatmässigt, utan också på personkemi, säger Joachim om lördagen i Danmark.
Att spela med Rickard är han van vid, men det här var första gången de hade Jimmy med sig.
– Vi är väldigt olika, men det går att hitta positiva saker i det. Jimmy är väldigt på – och det visade sig vara jättebra, fortsätter Joachim.
Jimmy håller med.
– Det var klart över förväntan rent lagmässigt. Vi snackade lite grand innan om hur vi ville ha det och det ökar naturligtvis chanserna för att det ska funka, säger han. 

Damlandslagen möttes i final
I söndagens damdubbel hade Linn Callderyd och Noon Geffenblad otur och fick möta riktigt bra lag i början, så att de trillade ner i D-slutspelet, berättar Nappen. Väl där vann de alltsammans.
De båda andra damlagen – Pia Terestchenko/Cajsa Qvarnström samt Therese Broberg/Tove Orrbeck – hamnade i B-slutspelet, där de mötte varandra i finalen. Pia och Cajsa drog det längsta strået och vann.
Nappen är belåten med samtliga insatser.
– Allting var jättebra och jag är jättenöjd med hela resan, säger den assisterande förbundskaptenen.

Viktiga tävlingar på närmaste programmet
Den ordinarie förbundskaptenen, David Le Dantec, är också nöjd efter att ha fått rapport.
– Att det ena herrlaget tar sig till final utan att ha spelat tillsammans alla tre förut, samtidigt som det andra åker ut mot internationellt, erkänt skickligt, motstånd är naturligtvis goda resultat. Och alla damlagen har vunnit många matcher.
David kommer själv till Varbergs Strandcup den sista helgen i juni och därefter till SM i Uppsala.
– Båda de tävlingarna blir viktiga för att visa vad man går för i dag, säger han.

Publicerad: 2015-06-12

Senast uppdaterad: 2015-06-12

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se