Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Samma seriefavoriter som sist

Årets seriespel inleds med att de regerande mästarna i Halmstad Petank arrangerar för elitserierna samt ytterligare fem förbundsserier. Som vanligt är Coccinelle och Sibirien de båda andra favoriterna i öppna klassen.

Halmstad Petank vann elitserien förra året. Till helgen arrangerar klubben, tillsammans med BK Knuff, det första seriesammandraget på hemmaplan.
Halmstads coach, Jimmie Olsen, berättar att det är lite tunt i den halländska truppen – men konstaterar att de ju har gott om reserver på plats, i restaurangen.
Själv befinner han sig i Motala och gör sig redo att cykla Vätternrundan, innan han ansluter till laget på söndagen, då han ska ersätta Jimmy Löf – som då firar sin dotters födelsedag. Övriga spelare under helgen är: William Silfverberg, Johan Skagerlund, Pontus Thuresson, Rickard Westler och Thomas Wiede.
– Så stommen är ändå på plats och de ska nog kunna plocka ganska många poäng, säger Jimmie.
Sedan i fjol har föreningen förlorat Thomas Finné, som gått till Lindome.
– Förhoppningsvis får vi med oss Patrik Andersson och Peter Oskarsson till nästa sammandrag.

Prispengarna lockar Coccinelle
Coccinelle PC, Malmö, slutade på tredje plats i fjol och dess spelare har övertygande inlett årets säsong. Joachim Andersson säger att den nyinstiftade prispengen har betydelse.
– Den kan nog ha fått oss att ändra inställning lite, faktiskt. Vi behöver ju finansiera vårt spel i Europacupen och här skulle vi kunna vinna ett bidrag till det.
Också i deras trupp fattas ett par tunga namn, åtminstone under lördagen, då varken Rickard Nilsson eller Simon Åkesson kommer till Halmstad. Magnus Wedel gör den sedvanliga truppen sällskap istället. Och Joachim tycker att det känns bra ändå.
– Formen har varit bra hela året än så länge, förutom i DM – med undantag för Jessica, som spelade väldigt bra där. Men själv var jag i botten.
Omedelbart efter distriktsmästerskapet blev Joachim liggande med feber och öroninflammation, så förklaringen till formsvackan kan ha funnits där.
Coccinellecoachen tror faktiskt att ett av de konkurrerande lagen kommer att ta täten efter helgens sammandrag, nämligen Sibirien. Även om han reserverar sig med tanke på att han inte känner till vilka av deras spelare som kommer.
– De senaste åren har det ju stått mellan tre lag – vårt, Sibirien och Halmstad. Sitting Boule och en del andra klubbar har också bra lag, men de har aldrig vunnit.
Och det låter som om Joachim tror att det blir likadant i år.
– Jag hoppas ju att vi vinner i slutändan.

Sibirien ser sig som Coccinelles enda konkurrent
Sibiriens lagkapten Albin Plantin vill inte ge Joachim riktigt rätt – han tror snarare på Malmöklubben.
– Vi saknar Folke och Fille den här helgen. Men jag tror ju att vi går till slutspel. Och det är svårt att inte tippa Coccinelle som slutsegrare. Det finns inga konkurrenter som konsekvent ställer upp med sju-åtta spelare som vill någonting. De enda skulle vara vi – om vi går på vatten och spelar riktigt bra.
Vilket han alltså inte ser som otänkbart.
– Nej, bättre lag har man ju slagit, säger Albin med ett retsamt skratt.
Till första sammandraget kommer Albin tillsammans med Anders och Camilla Csapó, Linus Mannerfors, pappa Conny Plantin och Lelle Wahlberg.
Några andra stockholmare tror Albin inte på.
– Sitting Boule är ju inte ett hot. De har aldrig vunnit någonting. Det är betydligt troligare att Wiede och Jimmy Löf drar fram Halmstad till en ny seger.
På söndag vet vi lite mer om hur troliga olika slutscenarier är. Följ resultaten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nya regler
De nya beslut som förbundsmötet i april klubbade igenom när det gäller seriespelet tillämpas redan nu. Det innebär dels att de segrande lagen i elitserien och veteranelitserien – både efter grundspelet och efter slutspelet – premieras med prispengar. Dels att segrande och förlorande lag i varje serie flyttas direkt uppåt respektive nedåt i seriesystemet. För divisionerna ett och två innebär det således att alla utom första och sista laget kvalar vid sista sammandraget – tvåan och trean uppåt, fyran och femman nedåt.

Läs mer om seriespelet och dess förutsättningar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-06-12

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se