Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Favoritlagen övertygade

Elitserien och Veteranelitserien inledde årets seriespel i Halmstad. Efter helgens sammandrag leder Coccinelle PC Elitserien och BK Kärnan Veteranelitserien.

Vid årets första seriesammandrag var det främst förhandsfavoriterna som övertygade. Såväl Halmstad som Coccinelle stod under lördagen för tre övertygande vinster med 4-0.

Ett av de favoritlag som fick en plump i protokollet var Sibirien som i lördagens tredje möte förlorade de två sista matcherna mot Lindome. Ett annat var Sitting Boule, som också tappade poäng i tredje mötet – där BK Strand vann de två första matcherna.


 

I Veteranelitserien var det också favoriter i topp. Såväl Boo som Kärnan vann sina tre möten under lördagen. Boo tappade – något oväntat – en match i mötet med Lejonkulan. Kärnan tappade en match mot Knuff och en match mot Boulesjevikerna.

 

Coccinelle obesegrade
Under söndagen fortsatte Coccinelle med tre nya vinster och är efter helgen ensamma om att vara obesegrade. I mötet med Sitting Boule var dock en poängförlust snubblande nära, men trion Tobias Svensson, Daniel Eriksson och Anders Larsson lyckades till slut klara 13-12 och en vinst i mötet med 3-1.


 

Halmstad fortsatte inte lördagens segerrad utan fick redan i söndagens första möte inkassera en förlust med 1-3 mot Boo. Efter ett avslutande oavgjort möte mot Lindome är Halmstad nu tre poäng efter Coccinelle och detta avstånd lär – med tanke på den spelordning laget har – bli besvärligt att hämta in vid höstens sammandrag.


 

För Sibirien blev söndagen ännu värre. Med en seger och två förluster – mot Coccinelle och Åstorp – är laget nu fem poäng efter ledarna och inte bättre än femma i tabellen. Lindome förbättrade – med två vinster och ett oavgjort möte under söndagen – sin position och ligger nu trea. På fjärde plats finns Sitting Boule, som under lördagen inkasserade en förlust – mot Coccinelle – och spelade två oavgjorda möten – mot Åstorp och Hällesåker.

 

Ytterligare tre segrar för BK Kärnan
I Veteraneliten följde Kärnan upp lördagens tre vinster med ytterligare tre – mot Boo, Fjädern och Växjö. Att något av de andra lagen har kapacitet att utmana Kärnan om segern i grundserien är i dagsläget svårt att se – i synnerhet som både tvåan, Boo, och trean, Kulknappen, förlorade ett möte under söndagen och inför höstens sammandrag är två respektive tre poäng efter ledarlaget.

 


 


 


 


 


Publicerad: 2015-06-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se