Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Klart för kvartsfinaler

Årets SM i precisionsskytte spelas över två dagar. Idag spelades omgång 1 med sex dueller per klass. Vinnarna från duellerna samt de två skyttar med högst poäng kvalificerade sig till morgondagens kvartsfinaler.

Den första dagen på SM-veckan i Sundsvall bjöd på solsken. I Sundsvall är tävlingarna indelade i olika kluster. Ett av klustren är i Hamnen som också är det huvudsakliga evenemangsområdet. Våra tävlingar arrangeras i Hamnen på arenan som kallas Rinken. På denna arena kommer bland annat roller derby och inlinehockey att arrangeras senare i veckan.

Signe Holgersson från Boulett BK vann över Carina Janson, Tyringe Boulegetingarna, i den andra duellen. Signe tycker att skyttet kändes bättre än vad poängen visade. ”Det känns som att det finns mer att ge imorgon”. Även på banan bredvid blev det i duell två seger för Boulett BK, genom att Pontus Tengström vann över Stephane Zaklada med 26-22. Stephanes 22 poäng räckte dock för att även han skulle kvalificera sig till kvartsfinal.

I den tredje duellen möttes Tove Orrbeck, IFK Goteboule, och Jessica Karlsson, Tyringe Boulegetingarna. Tove kvalificerade sig till kvartsfinalen med siffrorna 13-12. Även Jessica spelar kvartsfinal imorgon eftersom hon var den skytt som hade högst poäng av de som förlorade sina dueller. Tove var inte nöjd med sitt skytte. ”Jag kom in fel men jobbade in mig lite och kämpade mig vidare”. Tove tyckte att banorna var bra ”men skjuter man snett är det svårt att skjuta carreau”. Näst högst poäng i den öppna klassen fick Pablo Patron med sina 30 poäng. IFK Goteboule har därmed båda sina skyttar klara till morgondagens kvartsfinaler.


 

Högst poäng i den öppna klassen fick Daniel Gillan, Sitting Boule. Gillan gjorde sin först start i Skytte-SM och var nervös före start. Jag hade några riktigt värdelösa skott där jag var orolig för funktionärerna som stod i närheten. Men som tur var följdes de dåliga skotten av bra skott. Det hade varit mycket jobbigare om de dåliga skotten hade följts av dåliga skott. Jag är jättenöjd med mina 35 poäng.


Gillan och Hirverud är klara för morgondagens kvartsfinaler

 

Startlistor för tisdagens tävlingar hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Morgondagens resultat följer du på den officiella resultatsidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på vår Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Finalerna sänds live på SVT Play kl 14.00. Här hittar du sändningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Klara för kvartsfinal är:

Dam:

Cajsa Qvarnström, Sörbyängens BK 27 poäng

Tove Orrbeck, IFK Goteboule 13 poäng

Lena Hansen, Sundsvalls BK 13 poäng

Jessica Karlsson, Tyringe Boulegetingarna 12 poäng

Camilla Csapó Olsson, Sibirien CP 12 poäng

Birgitta Nordfors, Höganäs BK 11 poäng

Jennifer Andersson Persson, Sundsvalls BK 11 poäng

Signe Holgersson, Boulett BK 10 poäng

 

Öppen:

Daniel Gillan, Sitting Boule 35 poäng

Pablo Patron, IFK Goteboule 30 poäng

Kristofer Hirverud, Gothenburg Boule Bangers 28 poäng

Rickard Nilsson, Coccinelle PC 27 poäng

Pontus Tengström, Boulett BK 26 poäng

Stephane Zaklada, Tjust PC 22 poäng

Conny Carlsson, Boulero 18 poäng

Håkan Jonsson, Sundsvalls BK 18 poäng


Cajsa Qvarnström sköt högst poäng i damklassen

 

Sundsvalls BK:s Jennifer Andersson Persson och Lena Hansen.

Publicerad: 2015-06-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se