Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Väldig värme på ungdomslägret

Årets ungdomsläger samlade nästan femtio miniorer, yngre juniorer och juniorer och präglades av en väldig värme – skapad av både solen och deltagarna själva.

De 49 unga boulespelarna samlades vid Riksidrottsförbundets anläggning Bosön på Stockholmsområdets varmaste dag hittills i år. Den väldiga värmen kom att prägla hela lägret.

 

Många träningspass blev det, men de flesta fick kortas ned något till förmån för badpauser. Varken miniorerna eller ledarna orkade stå hur länge som helst på gruset i hettan. Att den plötsliga värmen lyst med sin frånvaro tidigare under året var uppenbart för den som hoppade ner i Östersjöns 16,5-gradiga vatten. Den efterlängtade svalkan kom ögonblickligen.


Roligt är väsentligt
Under före detta förbundskaptenen Leif ”Tullen” Rappners ledning fick deltagarna träna boule på alla möjliga sätt. Hela tiden i lekfulla former. Tullens filosofi är att man lär sig bäst när man har roligt och att det är det – att ha roligt – som är det viktiga vid sommarlägret.


Och roligt blev det. Mängder av stationer där spelarna fick träna både skott och lägg, stafetter, snabba och plojbetonade lägg- och skyttetävlingar omringade av god mat, bad, fotboll, grillkväll, prat och skratt.

Kvick juniorfinal i tourtävlingen
En renodlad dubbeltävling Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hanns också med – det var ju tvunget, eftersom en av Bouletouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.s tävlingar enligt tidigare beslut skulle spelas under lägret.
I juniorklassen vann Oppbogas Mikael Bartoft och Sebastian Kallionpää finalen mot Gothenburg Boule Bangers Viktor Johansson och Robert Ulfsson på bara tre vändor.


Gott samarbete
Som alltid slås man av hur väl dessa ungdomar tar hand om varandra. Tullen hade dessutom många föräldrar och ledare till sin hjälp, inklusive landslagsspelaren Cajsa Qvarnström, som så sent som förra året själv var junior. Alla tjatade de om vikten av att dricka och bortsett från ett par fall av huvudvärk rullade allting på, från starten på torsdag eftermiddag till avslutningen på söndag eftermiddag.
Då fick även ledarna delta i de sista läggtävlingarna samt i den avslutande Djurgårdskallen, där arrangörsklubbens Lava Franck satte sista skottet.
Det farväl som följde strax därefter behövde inte bli särskilt tårdrypande – om bara en vecka träffas merparten av ungdomarna igen, på SM i Uppsala.


Fler bilder finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-07-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se