Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

SM tillbaka i Uppsala

Det har blivit dags för årets folk- och boulefest. På söndag startar Boule-SM i Uppsala.

Snart är veckan de flesta boulespelare väntat på här. I dagarna sju samlas stora delar av Boulesverige på en och samma plats för att göra upp om 33 stycken SM-guld.
På söndag startar tävlingarna i Botaniska trädgården, och Engelska parken, med mixtrippel. Lördagen därpå avslutas de med dubbeltävlingar. Däremellan blir det singel, mixdubbel och trippel.

Lite färre spelare
1618 spelare kommer till Uppsala i år. En liten minskning ifrån både förra året och sist SM gick i Uppsala. En lite oväntad sådan får man nog säga, med tanke på hur uppskattad Uppsala var som SM-ort sist det begav sig. Kanske var det trots allt lite tätt mellan gångerna (Boule-SM spelades senast i Uppsala år 2011)?

Ovanligt vacker miljö
Den unika miljön i Botaniska trädgården och engelska parken är annars osedvanligt fin som spelplats och arrangörerna vädjar till alla spelare att inte skräpa ner och till rökarna att de håller sig i de särskilda rökrutorna där det finns ställen att slänga fimpar på. Vidare garanterar arrangören att det kommer att finnas tillräckligt med toaletter och att det inte kommer att finnas några godkända skäl att uträtta sina behov i det fria.
De 1618 spelarna kommer från 146 olika klubbar och kommer tillsammans att tävla 5067 gånger under veckan. Den yngsta deltagaren fyller sju år i år, den äldsta 88.

Bara två regerande mästarklubbar
Precis som förra gången SM spelades i Uppsala kommer de regerande svenska mästarna att ha en särskild färg – gul – på sina nummerlappar. I den öppna klassen tog Malmöklubben Coccinelle PC och Stockholmsklubben Sibirien CP hand om samtliga SM-titlar förra året. Det kan således finnas anledning att hålla ett särskilt öga på spelarna därifrån, men det lär också finnas många andra som är sugna på att plocka med sig SM-guld hem från Uppsala.

Förbundskaptenen kollar noga
Under den andra halvan av veckan finns Sveriges förbundskapten, fransmannen och före detta världsmästaren David Le Dantec, på plats i Uppsala för att följa tävlingarna. Den tredje augusti ska han offentliggöra de lag han kommer att skicka till årets mästerskap – Herr-EM i Bulgarien och Dam-VM i Thailand – och man kan tänka sig att det han får se och inte se under Boule-SM kan komma att bli avgörande för de besluten.

Blandad väderlek
I de klubbpåsar varje förening kan hämta ut i SM-sekretariatet vid ankomst finns all nödvändig information – inklusive såväl lunch- som kvällsmenyer.
Den som vill hyra cykel måste senast torsdag skicka ett mejl till arrangören och boka en cykel – ange i sådana fall om det ska vara dam- eller herrmodell.
Väderprognosen lovar blandat väder.
– Jag skiter i den. Den stämmer aldrig ändå. Just nu står det som spön i backen kan jag säga. Det är bra – banorna ska vara tunga från början och inte damma, säger Kenneth Mellin från arrangörsklubben Örsundsbro SK.

På den särskilda SM-sajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan man betrakta alla lottningar. Där kan man också följa resultaten sedan tävlingarna satt igång. Rapporter kommer också löpande på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och med jämna mellanrum på den här sidan.
Festen kan börja!

Publicerad: 2015-07-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se