Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Många nya medaljörer

Nya mästare koras under SM:s andra dag. I ungdomsklasserna har ytterligare sex spelare redan hunnit bli guldmedaljörer och i kväll klockan halv nio startar mixtrippelfinalerna i veteranklasserna och den öppna klassen.

Finalerna i mixdubbel har avgjorts i klasserna minior, junior och yngre junior. De nyblivna svenska mästarna kommer ifrån Stockholmsklubbarna Boulero och Hammarby samt ifrån Örebroföreningen Sörbyängen.

Maja Ekström, Hammarby IF och Tim Duvenfelt, Boulerosällskapet, vann miniorfinalen. I den yngre juniorklassen tog Emelie Csapó och Rasmus Gustavsson Engdahl hem segern och i juniorklassen blev Emma Bernström och Lucas Rudin svenska mästare.

Årets första svenska seniormästare koras i kväll
Efter den officiella invigningen av årets Boule-SM, som äger rum klockan sju på måndagskvällen, avgörs också de första seniorfinalerna. De startar klockan halv nio och då är det mixtrippel som gäller.
I den öppna klassen får de regerande mästarna från Malmöklubben Coccinelle PC – Joachim Andersson, Rickard Nilsson och Jessica Johansson – försöka försvara titeln mot Stockholmarna Camilla Csapó, Anders Csapó och Albin Plantin, Sibirien CP.

V55-finalen spelas mellan Boulesjevikerna Kerstin Hopman, Lars Lundgren och Leif Malmberg (Stockholm) och Göran Sandell, Dennis Videll och Marie Videll, Boule von Platen (Motala).
Och i V65-klassen är det bara Lulespelare som har möjlighet att bli svenska mästare. Britta Rosenberg, Matz Rosenberg och Sven Sundberg möter Jan Gedeborg, Anita Utterström och Rune Utterström – samtliga tävlar för Luleå Bouleklubb.

Alla resultat uppdateras löpande på den särskilda SM-sajten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-07-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se