Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets Ronnebyprestation: SM-guld i trippel

Förra året tog Ronnebytrippeln Dan Edman, Bosse Persson och Patrik Wiik emot pris för 2013 års bouleprestation. Trions prestation i år blev att kamma hem mästartiteln i den mest prestigefyllda SM-grenen – trippeln.

Det kändes som om årets resultat i stora stycken var oväntade när den mest prestigefyllda av SM-grenarna, trippeln, avgjordes i Uppsalas botaniska trädgård på fredagen. De regerande mästarna – U23-spelarna Eriksson, Svensson och Åkesson – blev utslagna i kvartsfinal av Lindomelaget Anesten, Finné, Petersson. Och deras klubbkamrater, tillika svenska mästare i mixtrippel, Joachim Andersson, Jessica Johansson och Rickard Nilsson slogs ut redan i sextondelen av ett annat Lindomelag – Giza, Holmström och Hugosson.
Halmstadtrippeln Skagerlund, Wiede och Lööf lämnade aldrig poolen.

Samma silvermedaljörer som sist
Men faktum är att fjolårstvåorna Bysell, Johansson och Skult från Sibirien CP bärgade ett silver även i år. Och att deras klubbkamrater Csapó, Johansson och Plantin fanns på prispallen (ett steg ned) kan knappast heller räknas till de större överraskningarna.
Giza, Holmström och Hugosson – treor i fjol – slutade femma i år, tillsammans med bland andra Martin Skärbäck, Tove Næss och Lotta Larsson, Boo SK.
Att Mattias Anesten, Tomas Finné och Andreas Petersson skulle ta hand om den ena bronspokalen var kanske något mer oväntat. Och att Dan Edman, Bosse Persson och Patrik Wiik skulle bli svenska mästare i den klass där de flesta drömmer om att stå överst på pallen var det nog inte så många som hade tippat.
Trots att de så sent som i fjol tog emot pris för 2013 års bouleprestation – då de lyckats vinna den omfattande internationella trippeltävlingen Holstentorturnier i Travemünde.
I år blev de alltså svenska mästare i mästerskapets mest prestigefyllda gren.


Svenska mästare: Åsa Tengström, Signe Holgersson och Therese Broberg.

Boulett BK mästare i damklassen
Även om förbundskapten David Le Dantec bara hade två landslagsspelare i den öppna klassens semifinaler fick han se två av damlandslagets spelare vinna SM-guld. Therese Broberg tog, i sällskap med Åsa Tengström och Signe Holgersson, revansch för finalförlusten i singel. BK Strands Annelie Behring och Marie Nord fick, precis som i fjol, nöja sig med silver. I år spelade de tillsammans med Ellinor Skagerlund. Men trippelguldet gick alltså till Boulett BK och glädjen hos såväl spelare som hejaklack gick inte att ta miste på.


Evaldsson, Heidenreich och Rasmusson tog SM-guld i V55-klassen.

V55-guldet till Helsingborg
Roland Bengtsson, Håkan Berg och Jonny Patron var nog de främsta favoriterna från Helsingborgsklubben BK Kärnan i V55-klassen. Men det blev deras nästan lika rutinerade klubbkamrater Yngve Evaldsson, Werner Heidenreich och Lennart ”Ledde” Rasmusson som lade beslag på guldet. I finalen besegrade de Lejonkulans Ulf Bolve, Göran Gustavsson och Kenneth Johansson.
På tredjeplatsen återfanns två Stockholmsklubbar: Boulero (Eriksson, Eriksson, Malmström) och Djurgårdens IF (Johansson, Wahrgren, Öhman).

Varberg bärgade V65-guldet
Fjolårets lyckliga singelmästare i V65-klassen, Klaus Grossman, kunde i år korka upp champagnen från trippelpallens högsta nivå. Tillsammans med klubbkamraterna från Varberg, Sune Moberg och Carlos Soto, slog han Åkeshovs Almquist, Almquist och Sjöström i finalen.


Sune Moberg, Carlos Soto och Klaus Grossman, Varbergs BK Kulknappen.

Publicerad: 2015-07-21

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se