Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Le Dantec nöjd med sitt SM

David Le Dantec är nöjd med dagarna i Uppsala. Kanske inte med landslagsspelarnas prestationer i första hand, men med att ha nått sina egna målsättningar och med att ha fått ett antal frågetecken uträtade.

Förbundskapten David Le Dantec anlände till Uppsala och Boule-SM på onsdagen och hann se singelslutspelet, trippelspelet och en del av dubbelspelet innan han på lördagen återvände till Belgien.
Och han blev imponerad.

Välorganiserat
Det första han säger när man frågar om hans intryck av Boule-SM är att organisationen imponerar på honom.
– I jämförelse med Frankrike är det inte samma höga nivå på spelet, men när det gäller organisationen är den oerhört välstrukturerad. Och platsen är mycket fin. Jag har, som förbundskapten, bara en enda invändning och det är att banorna är för lättspelade. Men det är förmodligen svårt att lägga det som ytterligare ett krav på arrangörerna.
– Jag är också imponerad av att så många spelare närvarar under en vecka.

Väntade sig mer
Vad har förbundskaptenen att säga om spelet då?
– Jag hade förväntat mig bättre resultat av landslagsspelarna. Inte minst i trippeln. Vi har gjort bra resultat i Hedebo, Blangy och Varberg men här nådde bara två landslagsspelare per kategori semifinal. De här banorna är så lättspelade att landslagsspelarna borde göra fler klot.
Samtidigt kan banorna också vara en av förklaringarna till att så många landslagsspelare slogs ut tidigare i turneringen.
– De skapar inte tillräckligt stor skillnad mellan spelare på olika nivåer, menar David.
Men det är inte den enda förklaringen till uteblivna resultat.
– Det är också mycket svårt att spela på toppnivå under en hel vecka. Att behålla fokus och motivation så länge är inte lätt.
– Dessutom märker jag att min närvaro vid banorna påverkar somliga spelare. De vet att jag snart ska göra mina mästerskapsuttagningar och det kan sätta en extra press på dem. Förmodligen ser alla spelare mig ännu inte som någon som är här för att hjälpa dem och kanske vill de visa mig för mycket på en gång – och det har jag full förståelse för.

Målen uppnådda
David är ändå mycket nöjd med dagarna i Uppsala.
– Jag åker härifrån med alla mina målsättningar uppfyllda. Jag har – förutom att observera spelet – utbytt tankar med de assisterande coacherna, diskuterat med styrelserepresentanter, förbättrat relationen till somliga spelare och pratat mer med dem jag kände att jag behövde prata mer med.
Har David sett några intressanta spelare som ännu inte ingår i landslagstruppen?
– Ja, några. Och det är inte alls omöjligt att det vid nästa landslagssamling (som med största sannolikhet äger rum en helg i november) har tillkommit ett par spelare.

Den fjärde augusti presenteras Davids mästerskapsuttagningar här på hemsidan.

Publicerad: 2015-07-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se