Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige når inte Europacupens final

Sverige och Coccinelle PC missar årets finalomgång av Europacupen. Frankrike, Belgien och Luxemburg blev för svåra motståndare i den första omgången.

De senaste tre åren har de svenska representanterna nått Europacupens finalspel. Och de två senaste har det varit Coccinelle PC som tagit Sverige dit. Men i år lyckades Malmöklubben inte.

Svenskarna lottades in i den tuffaste av de fyra grupperna. Bortsett från att den var den enda som bestod av sju lag innehöll den representanter från Frankrike, Belgien och Luxemburg – och bara två lag från varje grupp går vidare till finalhelgen.

En förlust för mycket i inledningen
Coccinelle började på fredagsförmiddagen mot Riganelli-Esch från Luxemburg. De vann mixtrippeln och mixdubbeln med 13-11 och 13-12, men förlorade de tre öppna matcherna.
Nästa möte, med Belgien, slutade också 2-3 – och redan där började avancemanget framstå som väl avlägset. Att svenskarna, som väntat, vann över Englands Baldock Town PC innan dagen var över förändrade inte den saken.

Svårspelade banor
Lördagen inleddes med en rejäl seger, 5-0, över finländska PSC Järvenpää. Eftersom både det franska och det luxemburgska laget hade två mötesvinster mer än svenskarna behövde fransmännen, innan Coccinelle själva besegrade dem, också förlora deras möte med varandra. Så blev det inte – och redan när Coccinelles möte med hemmaklubben La Ronde Pétanque Metz började stod det klart att svenskarna inte kunde nå finalspelet.
Rapporterna vittnar om att det som vanligt krävs spel på en högre nivå än hemma i Sverige för att vinna, liksom om att samtliga Coccinellespelare också lyft sig i jämförelse med förra veckans SM-spel – men att framför allt skyttet ändå inte räckt till. Banorna i Metz är mycket svårspelade och beskrivs som en blandning av SM-banorna i Eskilstuna och Skövde.
Ändå blev det många jämna matcher mot fransmännen, som till slut ändå vann fyra av dem och gick obesegrade genom alla helgens möten.

Väntade finalister
Den andra finalplatsen kommer att tas av det lag som vinner mötet mellan Le Royal PC Elite, Belgien och Riganelli-Esch, Luxemburg på söndagen.
Då möter Coccinelle, som kommer att sluta på tredje eller fjärde plats, Lettlands SK Boule.
Från övriga grupper verkar det bli de väntade lagen som tar sig till finalhelgen, den 27-29 november. I grupp B går schweiziska Leman Pétanque vidare tillsammans med tyska BC Tromm – om inte tyskarna förlorar mot Skottland och Sloveniens Sloga går om dem.
Grupp C är redan färdigspelad och där tog CB Monegasque (Monaco) och holländska Les Cailloux hand om finalplatserna. Från grupp D, slutligen, blir det Italiens Bocciofila Taggese och Polens Źiwecki Klub Boule som deltar i Europacupens finalspel.
Där Sverige i år alltså inte kommer att finnas representerat.

Publicerad: 2015-07-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se