Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Seriespel för hela slantar

Under helgen spelas det seriespel runtom i landet. Därefter återstår endast slutspelet. Men två föreningar kommer redan när innevarande helg är slut att vara 10 000 kronor rikare.

I Malmö, Borås, Stockholm och Motala, och på ytterligare orter i alla de åtta distrikten, samlas landets föreningar under helgen för att tampas om platserna i seriesystemet. Några kommer att klättra upp och några kommer att ramla ner.
Nytt för i år är att de klubblag som efter helgens möte slutar överst och nederst i grundseriens tabeller automatiskt kommer att flyttas uppåt respektive nedåt.

Nytt är också att grundseriens segrare i elitserien och veteranelitserien, som båda håller till i Motala, kommer att erhålla ett pris på 10 000 kronor var.
I elitserien ligger Coccinelle bäst till. Klubben vann samtliga möten under det förra sammandraget och samlade alltså ihop tolv poäng. Närmast efter dem ligger Halmstad Petank, men skillnaden är tre poäng.
De sex bäst placerade klubbarna kommer i slutspelet att göra upp om seriesegern och ytterligare 20 000 prispengar. Kampen om att tillhöra de sex kan bli hård – bara fyra poäng skiljer det lag som inför helgens spel ligger på fjärde respektive elfte plats.

I veteranelitserien är det Kärnan som ligger bäst till. Men Boo SK är bara en ynka poäng efter – och BK Knuff bara en poäng efter Boo.
Här ser gränsen mellan den sjätte och sjunde platsen dock ut att bli tydligare. Tre poäng skiljer Quatre Boules på sjätte plats från La Boule Joyeuse på sjunde.

Resultaten följer man som vanligt via SBF Online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-08-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se