Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Information seriespel

Av årets seriespel återstår kval- och slutspel. Då det uppstått ett antal frågetecken, framförallt kring det nya upplägget i Öppen klass, kommer här information och förtydliganden som du rekommenderas att ta del av.

Korrigering i tävlingsbestämmelserna - kvalspel Öppen klass
Enligt beslut vid årsmötet infördes nya tävlingsbestämmelserna för seriespel i Öppen klass inför årets spel.Tyvärr tog sig ett räknefel gällande kvalspelet i Öppen klass genom korrekturläsningen. I kvalserier till division 1 respektive kvalserier till division 2 är det ett lag som flyttas upp till kommande säsong. Rättade tävlingsbestämmelser är publicerade i dokumentbanken: TB - Seriespel

Länk till annan webbplats.

Ett flödesschema för seriespelets kval- & slutspel samt upp- & nedflyttningar finns även det i Dokumentbanken -> Flödesschema seriespel Svenska Bouleförbundet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Inbjudan från arrangör
Inbjudan från respektive arrangör finns att ta del av direkt i dokumentbanken eller via sidan som nås via blå knapp i högerspalten "Seriespel" Länk till annan webbplats.. Observera att det är två spelplatser i Stockholm (Orminge och Vårberg).

Vakanta platser

I enlighet med tävlingsbestämmelserna ersätts inte vakanta platser i Elitseriens slutspel eller någon av kvalserierna.Till exempel spelas kval till divison 1 norra med en vakans då reservlag, i detta fall Sörbyängen 2, inte får delta i kvalet till division 1 och den vakanta platsen inte ersätts.

Sörbyängens BK, ordinarie lag, segrade i Division 1 Norra och är därmed klara för spel i Elitserien 2016.
Foto: Stefan Olsson

Antal speldagar - en eller två?
Kval och slutspel spelas vanligen över två dagar. Undantaget är om en kvalserie som spelas med enkelmöte endast innehåller fyra lag eller färre. Då spelas kvalserien klart under lördagen den 5 september.

Följande föreningar har i avböjt kvalspel till division 2 Öppen klass:
- De Bruna Baskrarna BS
- Lerums Boulesällskap
- Don Camillo Boule Club
- IF Bodens Petanque Arctique Boule
- Hallands Bouleförbund har inget seriespel i Öppen klass
- BK Sitting Boule - Uppdaterad 3 september
- Sluta Gräv BK - Uppdaterad 3 september
- Karlstad BK - Uppdaterad 3 september

Utifrån ovanstående blir det följande antal lag i kvalserierna till division 2:

  • Kval Div 2 Södra - 3 lag, spel endast lördag - Uppdaterad 3 september
  • Kval Div 2 Västra - 4 lag, spel endast lördag
  • Kval Div 2 Östra - 4 lag, spel lördag, ev. söndag - Uppdaterad 3 september
  • Kval Div 2 Norra - 4 lag, spel lördag, ev söndag - Uppdaterad 3 september

Resultat och tabeller
Tabeller för kval- och slutspel finns att ta del av i SBF Online -> Seriespel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prispengar

Årsmötet beslutade att inför prispengar i seriespelet. Vem som erhåller dessa, och hur, läser du mer om under Tävling -> Seriespel -> Prispengar seriespel
Länk till annan webbplats.


BK Kärnan vann Veteranelitseriens grundomgång och är därmed berättigade till prispengar att användas till en tävling utomlands.
Foto: Johan Nilsson

Frågor & funderingar?
Har du frågor, funderingar eller synpunkter gällande seriespelet skickar du ett mail till kansli@svenskboule.se. Var så tydlig som möjligt när du skriver frågan. Svar kommer så snart det är möjligt.

Publicerad: 2015-08-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se