Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Loy och Lacroix till EM

Det franska förbundet har bestämt sig. I EM representeras den regerande mästarnationen av Damien Hureau, Henri Lacroix, Michel Loy och Dylan Rocher.

Många franska spelare trodde att landslagsuttagningen inför den franska mastersturneringen var densamma som EM-uttagningen. Men landslagskvartettens resultat under masterstävlingarna blev inte de förväntade och nu meddelar förbundet att det bara är två av de spelarna – Damien Hureau och Dylan Rocher – som åker till EM i Bulgarien, medan två (Romain Fournié och Thierry Grandet) byts ut.

Landslaget för blekt i Masters
Det franska landslaget tog sig med nöd och näppe vidare till finalomgången av årets Masters – som fjärde och sista lag, bara en poäng före Tunisiens.
Resultaten i masterstävlingen har också varit avgörande för EM-uttagningen, enligt franske coachen Alain Bideau.
– Vi förstår att de spelare som inte blivit uttagna känner sig besvikna, men man måste fråga sig vad vi kan göra annorlunda med tanke på resultaten och prestationerna vi fått se, framför allt i mastersturneringen.

Ledare tillförs
– De olika uppställningar vi har prövat under olika tävlingar har fått oss att inse att det bland de valbara saknades en oumbärlig spelarprofil, säger Bideau också, som en förklaring till att Lacroix – som från början inte ingick bland de valbara spelarna – nu plockats in i laget.
En ledare har fattats. Nu finns det nästan två – eftersom Michel Loy tar plats jämte den otroligt rutinerade Lacroix. Loy verkar vara i högform och har gjort många fina prestationer de senaste månaderna. Bland annat besegrade han Rocher i den franska mästerskapsfinalen i mixdubbel. I EM-laget skulle han kunna fungera som både läggare och mittspelare, menar Bideau.

Dylan Rocher kommer, som väntat, att ta hand om precisionsskyttet.

Publicerad: 2015-09-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se