Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Årets bästa klubbar kommer ifrån Skåne

Coccinelle PC vann i helgen årets upplaga av elitserien och har därmed tagit förstaplatserna i både Svenska Cupen och seriespelet i år. I veteranelitserien försvarade BK Kärnan titeln som ligamästare.

Det var öppet hela vägen fram till sista mötet. Sibirien var ute ur slutstriden sedan de spelat oavgjort inte bara mot Coccinelle utan också mot Sitting Boule och Åstorp. Bara Halmstad Petank hade möjlighet att snuva Malmöklubben på segern.
Oavgjort räckte för Coccinelle, som hade en poängs försprång. Och när det efter de två inledande matcherna stod 2-0 till skåningarna hade de alltså redan bärgat segern.

Nyckelmatch mot Sibirien
Coccinelles Anders Larsson är dagen efter seriesegern nöjd.
– Vilket var tricket?
– Bra fråga… Vi spelade inte fantastiskt bra, om jag ska vara helt ärlig. Vi spelade lite bättre än motståndarna men det var inget pang-pang-spel.
– Det var svårlagt och vi var ganska jämna allesammans. Nu hade vi reserver med oss så att vi kunde byta och att Jocke var med – till skillnad från förra sammandraget – var ju bra för klubben.
– Nyckelmatchen var egentligen mötet med Sibirien, som vi spelade sist på lördagen. Eftersom vi spelade oavgjort mot dem och de redan hade ett oavgjort möte bakom sig fick vi en poängs försprång.

Dubbla mästare satsar på Europa igen
Ett sådant är skönt att ha. Och eftersom Sibirien spelade oavgjort också mot Åstorp tappade Coccinelle inte försprånget trots att det blev 2-2 mot Sitting Boule.
Prispengarna, 20 000 kronor, hoppas Coccinelle kunna använda till nästa års spel i Europacupen, berättar Anders.
– Vi ska satsa ordentligt på Svenska Cupen nästa år, så förhoppningsvis tar vi oss till Europacupen då igen.
Coccinelle PC var ju Sveriges representanter i Europacupen också i år – och har därmed tagit hem både cupen och serien i år.
– Det har vi ju siktat på i tre år, så det var skönt att lyckas med det, säger Anders.
Något särskilt firande blev det emellertid inte för den sakens skull.
– Nej, vi firade genom att åka bil 60 mil hem. Och det regnade ju hela söndagen så vi var blöta och kalla dessutom.

Jämnast tänkbara tabelltopp
I veteranelitserien blev det så jämnt det kunde bli. När spelet var över hade BK Kärnan och hemmaklubben Boo SK exakt samma siffror i tabellens alla kolumner. Eftersom Kärnan vann grundserien utropades Helsingborgsklubben till segrare också i slutspelet.
– Jag vet inte om jag tycker att det är okej riktigt, egentligen, säger Kärnans Jonny Patron efteråt.
– Vi fick ju 10 000 kronor för att vi vann grundserien och då tycker jag nog att vi fått belöning nog för det.

Skakigt i regnet
Men hur reglerna såg ut visste alla från början. Och det är klart att Jonny är nöjd med att ha vunnit. Trots att det ovälkomna regnet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. föll ymnigt under söndagen.
– Då hade jag en kula kvar och en meter att lägga in på för match mot Boo. Men jag var så frusen och blöt att jag skakade och kulan bara försvann. Det var riktigt dåligt. Hade jag lagt in den så hade vi vunnit redan där. Det är återigen tillfälligheter som gör det.


Trots missen som gjorde att Boo vann över Kärnan var Jonny och hans lagkamrater inte särskilt oroliga inför det sista mötet, mot Halmstads BK Knuff.
– Nej, vi hade inte haft några stora problem mot några andra lag. Fagersjö slog vi ganska lätt, faktiskt. Och det blev fyra noll rätt fort mot Knuff också.
Vilket räckte för att vinna serien – eftersom Boo hade förlorat det derby mot Fagersjö som för deras del inledde helgen.
– Men Boo är ju lika bra som vi. Det är väldigt lite som gör det. Quatre Boules hade tre skott för match mot oss, men missade alla tre. Hade de träffat skulle vi ha tappat en poäng där. Tillfälligheter.
– Men det är ju roligt att det är så jämnt, att alla kan slå alla.
Jonny berättar att de börjat fila på en plan för prispengarna.
– Vi tänker nog att alla som har spelat seriespel – vårt öppna lag i division 2 som kom tvåa och veterantvåan, som vann sin serie – ska åka till Travemünde tillsammans nästa sommar och att pengarna ska användas till det.

Publicerad: 2015-09-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se