Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Bra EM-läge för Sverige

EM har börjat bra för Sveriges del. Efter den första dagen har svenskarna vunnit tre av fyra matcher och det mesta pekar på att Sveriges landslag kommer att vara kvar i EM-turneringen när det på lördagen blir dags för åttondelspooler.

Lagspelet började för Sveriges del med en match mot Luxemburg. Jimmy Löf spelade sin första mästerskapsmatch sedan 1998 och visade genom att träffa nio av de elva första skotten att han inte tappat takterna sedan dess.
Över huvud taget öppnade Sverige bra, men lyckades inte förvalta de lägen då svenskarna stod med flera klot kvar på hand och motståndarna var tomma.
När tidssignalen ljöd ledde Sverige med 7-4. I samma vända tappade svenskarna två poäng och i vändan efter ytterligare fem. Vilket innebar att de var tvungna att ta minst fyra poäng i den sista vändan. Ali Abdi Aden kom in på planen istället för Anders Csapó de två sista rundorna och tillsammans med Rickard Nilsson och Jimmy lyckades han bärga den nödvändiga fyran. Dessvärre blev det inte – som det mycket väl kunde ha blivit – en femma.
På så vis lyckades Sverige spela till sig en extra runda – men 11-11 blev till 11-13.

I matchen efter vilade Jimmy och Sverige körde fullständigt över Ungern. Ungern som i sin första match hade mött Frankrike och förlorat med 1-13. Men medan det tog fransoserna en timme att besegra ungrarna nöjde sig svenskarna med spel i några minuter och tre rundor innan det var slut. 13-0.
I mötet med England valde förbundskapten David Le Dantec att ställa upp samma trio som i matchen före och det blev en ny övertygande seger, 13-2.
Dagens sista match gick mot Österrike. Le Dantec bytte skytt så att Jimmy kom in istället för Ali – och det fungerade lika bra det, 13-0.

De allra flesta lag – alla utom ett – med tre vinster bör gå vidare i EM-turneringen och slippa Nationernas Cup. Sverige har redan bärgat tre vinster – men är det lägst rankade av de lag som har vunnit tre.
I morgon bitti (lördag) väntar Spanien i den avslutande grundspelsomgången. Troligtvis klarar Sverige sig vidare även om det där skulle bli en förlust – men det är inte alldeles säkert.
Med en vinst kommer Sverige säkerligen att hamna bland de åtta högst rankade lagen.
– Sverige har gjort jobbet, säger David Le Dantec om dagen.
– Det har inte varit något snack om vilket lag som har varit det bästa i mötena med Ungern, England och Österrike. I morgon möter vi ett av topplagen och det blir intressant att se hur de svenska spelarna kommer att handskas med den uppgiften.
Spanien har genomfört ett generationsskifte och har ett ungt lag – som tidigare spelat junior- och U23-mästerskap – med i seniormästerskapet.
Sverige möter dessa spanjorer klockan halv åtta, svensk tid.
Matchen kan man följa på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2015-09-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se