Gå till innehåll
Svenska Bouleförbundet
Svenska Bouleförbundet

Sverige till EM-slutspel

Sverige slutade på nionde plats efter grundspelet och är kvar i EM-turneringen. I åttondelspoolen väntar de båda tuffa motståndarna Frankrike och Schweiz samt hemmanationen Bulgarien.

Efter den inledande och lite snöpliga förlusten mot Luxemburg tappade Sverige under fredagen bara två poäng på tre matcher. Österrike och Ungern besegrades med 13-0, mot England blev resultatet 13-2.

I grundspelets sista match väntade Spanien, en av de ständiga favoritnationerna. Sverige förde matchen även mot de unga spanjorerna och tog ledningen med 5-0. Efter ett oturligt och ofrivilligt inspel av Jimmy Löf – mot en motståndarkula – kunde spanjorerna gå om trots att Sverige hade det spelmässiga övertaget.
När tidssignalen ljöd var det jämnt och det hela avgjordes inte förrän med sista klotet – som dessvärre var spanskt och placerades på poängplats. Förlust med minsta möjliga marginal alltså.

Därmed slutade svenskarna inte på den övre halvan av de lag som går vidare – men överst på den undre. Sverige blev rankat som lag nummer nio och kommer därmed att spela sin första match i åttondelspoolen mot lag nummer åtta – Schweiz. I poolen finns också lag nummer ett, Frankrike, och sexton, Bulgarien.

Schweiz är ett av de lag som förbundskapten David Le Dantec varnat för på förhand Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Frankrike är, som alltid, ohotad favorit till EM-guldet. En utmaning för svenskarna alltså.
Två lag av de fyra kommer att gå vidare till kvartsfinal.
Matchen mot Schweiz spelas klockan 14, bulgarisk tid, och därefter följer de båda resterande poolspelsomgångarna.
Samtliga svenska matcher ska gå att följa via vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Till slut blev det två lag med tre vinster – Estland och Tyskland – som missade vidare EM-spel.
Två av våra nordiska grannländer, Finland och Danmark, är också kvar i huvudturneringen medan Norge slutade på tjugonde plats och får spela Nationernas Cup.

Samtliga EM-pooler:
A: Frankrike-Bulgarien, Schweiz-Sverige
B: Luxemburg-Österrike, Belgien-Israel
C: Italien-Danmark, Slovenien-Tjeckien
D: Spanien-Finland, Monaco-Holland

Publicerad: 2015-09-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Sponsorer

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118060 Stockholm

Postadress

Svenska Bouleförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss

08-699 64 60
kansli@svenskboule.se